ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 00:45

Bursa'da olaylı gece!

Bursada olaylı gece!

Bursa'da, İŞİD'in Kobani saldırısını protesto etmek isteyen grup, gece geç saatlere kadar polisle çatıştı.


Bursa'da, İŞİD'in Kobani saldırısını protesto etmek isteyen grup, gece geç saatlere kadar polisle çatıştı.

Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı ve Ulus Mahalleleri ile merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde toplanan gruplar, ortalığı birbirine kattı. Polise taşlarla saldıran eylemcilere biber gazı sıkıldı.

Arabayatağı mahallesinde ise eylemciler ile vatandaşlar karşı karşıya geldi. Göstericilerin polise havai fişek ve taş atmasına karşılık, polisin TOMA ile su sıkması ve biber gazı kullanması etkili olmadı. Yaklaşık 200 kişilik grubun dağılmadığını gören vatandaşlar ellerine sopalar alarak sokağa çıktı. Polis, iki grubun karşı karşıya gelmesini önlemeye çalıştı.

Aralarında kadınların da bulunduğu vatandaşlar polis tarafından uzaklaştırıldı. Polis, kendilerine taş atan eylemcilere, biber gazı ile müdahale etti. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda, bir çok işyeri, araç ve ATM tahrip edildi.

ÜLKÜCÜ GENÇLERDEN TEPKİ

Bu arada, Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları üyesi gençler ile MHP'liler, sokak eylemleri düzenleyen gruba tepki gösterdi. Ülkücüler, PKK bayrağı ve Öcalan'ın posterini yaktı. MHP İl Başkanı Hasan Toktaş'ın açıklamasının ardından grup, Pınarbaşı Şehitliği'ne kadar yürüyerek burada Kur'an okudu.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER