ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 16:32

Bursa'da mesleki eğitim oranı yüzde 65’i buldu

Bursada mesleki eğitim oranı yüzde 65i buldu


 Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa’da mesleki eğitim oranının yüzde 65 olduğunu belirtti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, okul hakkında bilgi alan Gülsar, atölyede ders yapan öğrencilerle bir süre sohbet etti. ‘Meslek lisesi, memleket meselesi’ sözüne vurgu yapan Atilla Gülsar, Bursa’da mesleki eğitim oranının yüzde 65 olduğunu hatırlattı.

Bursa'nın, ülkenin önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu da kaydeden Gülsar, "Mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına birçok çalışma geçekleştiriliyor. Bu konuda sanayi kuruluşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerimiz, bu kuruluşlarda stajlarını amacına uygun olarak gerçekleştiriyor. Yapılan işbirliği neticesinde öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanıyor." dedi.

Öğrenci ve velilerin mesleki eğitime her geçen yıl biraz daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Gülsar, şunları söyledi: "Meslek seçimi konusunda çok dikkatli davranılmalı. Öğrencilerimiz öğrenimlerine ilgi, istidat ve kabiliyetlerine uygun alanları tercih ederek devam etmeli.”
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER