ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 01:09

Bursa'da Kobani protestoları: 2 yaralı

Bursada Kobani protestoları: 2 yaralı

BURSA’da Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ve Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının 16’ıncı yıldönümünü bahane eden yüzleri maskeli grup, yürüyüş yapmalarına izin vermeyen polise havai fişeklerle saldırdı. Polisiın tazyikli su ve biber gazı yaptığı müdahale sonunda göstericiler dağıldı


BURSA’da Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ve Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının 16’ıncı yıldönümünü bahane eden yüzleri maskeli grup, yürüyüş yapmalarına izin vermeyen polise havai fişeklerle saldırdı. Polisiın tazyikli su ve biber gazı yaptığı müdahale sonunda göstericiler dağıldı. 

Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Pazar alanında toplanan çoğunluğu çocuklardan oluşan yüzleri maskeli yaklaşık yüz kişilik terör örgütü yandaşı, Kobani'deki olayları protesto etmek için toplandı. Ellerinde taşlarla çevre binalara saldıran göstericiler, yollara taşlarla barikat kurup çöp konteynırlarını ateşe verdiler. Daha sonra polislere havai fişeklerle saldıran guruba biber gazı ve tazyikli su sıkılarak müdahale edildi. Olaylar sırasında bir eylemci ile bir polis memuru başlarına isabet eden taşlarla yaralandı. Eylemciler Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun camlarını kırıp, sokak lambaları ve evlere taş atmaya devam edince TOMA ve shortland araçlarında desteğiyle üç yüz polis tarafından ara sokaklarda kovalanarak dağıtıldı.


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER