ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ocak 2014 Çarşamba 20:34

Burhan Kuzu o sözlerine açıklık getirdi

Burhan Kuzu o sözlerine açıklık getirdi

Erdoğan'a 2 bin kişilik bir istihbarat raporunun sunulduğunu söyleyen Burhan Kuzu'dan ididalarına açıklama...


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Habertürk TV canlı yayınında konuştu.

İşte Kuzu'nun açıklamaları:

"DEVLET İÇİNDE PARALEL YAPI OLDUĞU KESİN"

"Bu konu yeni bir mesele değil. Verilen rakamlar tartışılır ama dün bir gazetede manşetten geçmiş bir haberdi. Gazetedeki haberi paylaşmış oldum. 42 ilde operasyon hazırlığı ve iki bin rakamı o habere dayanılarak veriliyor. Devlet içinde bir paralel yapı olduğu kesin. Olaylar da bunu doğruluyor. Bir savcı diyor ki, 'Bu davaya illa ben bakacağım.' Şimdi bizim akademik kesimden bir örnek vereyim. Bir hoca bir adayın jürisine girmek isterse mutlaka geçirmek ya da mutlaka bırakmak niyetindedir. "

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın açıklamalarına bakıldığında ortada gayri ciddi bir durum olduğunu kaydeden Kuzu, soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ı da eleştirdi.

"700 EMNİYET MENSUBU DURDUK YERDE DEĞİŞTİRİLMEZ"

Bürokraside her kesimden, her cemaatten insanın yıllardır bulunduğunu kaydeden Kuzu, "Sorun ne zaman başlıyor, klik haline gelirse. Benden senden ayrımına girerse" dedi. Paralel yapılanmanın Başbakan Erdoğan tarafından da dile getirildiğini kaydeden Kuzu, "Bunlar devlet tarafından biliniyor. 700'e yakın emniyet mensubu durduk yere değiştirilmez. Kİmi daha fazladır, kimi daha arka plandadır. Meslek içinde disiplin soruşturması çalıştırılabilir veya görevi kötüye kullanma gibi bir durum varsa ceza davasına konu olabilir" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETİ GÜÇ DURUMA DÜŞÜRMEK İÇİN..."

Devlet içindeki yapılanmanın çok net olduğunu vurgulayan Kuzu, "Bunun arkasında CIA, İsrail olduğu da söyleniyor. Ama belli ki devlet içinde hükümeti güç duruma sokmak için birileri bunları servis ediyorlar" dedi.

Yapılanmanın devlet tarafından bilinmesinin fişleme iddiaları ile karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Kuzu, "Fişleme yapılmıyor ama birilerinin kim olduğunun bilinmediği anlamına gelmesin" şeklinde konuştu.

"Yolsuzluk gibi iddiaları yargı kılıfına büründürdüğünüz zaman sorun farklı bir noktaya geliyor" diyen Kuzu, 28 Şubat'ta asker vesayetinin yerini yargının bir bölümünün aldığını söyledi. Kuzu, "Tüm yargının savcısını, hakimini kapsamaz. İçinde bir kliktir, gruptur" dedi.

"SAVCI DEVLETTEN YANA TARAFTIR"

Kuzu, şöyle devam etti: "Savcılar taraftır. Savcı, hakim gibi değil. Devletin yanında yer alan bir taraftır. Avrupa'nın bütün ülkelerinde savcı, avukatla beraber aynı hizada oturur"

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER