ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ocak 2014 Pazartesi 19:56

Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu açıklaması

Bülent Arınçın Bakanlar Kurulu açıklaması

Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

- Köy muhtarları ve mahalle muhtarlarına yapılan ödenekler yüzde yüz oranında arttırıldı.

YENİDEN YARGILAMA KONUSU

Yeniden yargılama konusu hükümet konusu değildir. Bugün gündemimizde yoktu. Barolar Birliği Başkanı Başbakan'ı ziyaret etmişti. Konu üzerinde çalışılsın talimatı vermişti. O günden bugüne bir değişiklik yok.

HSYK DÜZENLEMESİ

HSYK ile ilgili hususları da içeren kanun teklifi görüşülüyor. Bu bir kanun tasarısı değil. Bir kısım milletvekilleri kanun teklifi vermiştir. Ben de teleziyon ve gazetelerden tartışmalı geçtiğini, orada bazı tartışmaların yaşandığını biliyorum. Tek tek isim olarak tartışmanın niçin çıktığını, kimlerin daha şiddetli tartıştığını biliyorum ama bunları konuşmaya gerek yok. Bu kavgalar daha önce de yaşandı.

Bazıları uçan tekme atıyor, bazıları elinde ne varsa onu fırlatıyor. Bu görüntüler Meclis'e hiç yakışmıyor. TBMM örnek olmalı, bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak doğru değil. Kavgada kim rol oynadıi bırakalım herkes kendi vicdanlarında karar versin. Bir Tayvan Parlamentosundan Ukrayna parlamentosuna kadar benzer şeyleri görüyoruz ama biz TBMM'yiz örnek olmaz zorundayız. İşi fiili saldırıya götürmek hiçbir zaman tasvip edemeyiz. CHP'ye de seslenmek lazım. Siz benzer durumlarda komisyon salonunu komisyon üyesi olmayan milletvekilleriyle basmak durumunda kaldınız. Bu görüntülerdeki payınızın biraz da ha fazla olduğunu düşünüyorum.
Anayasaya aykırılık konusu ağızlarda sakız olmaktan çıkmalı. Çünkü TBMM içtüzüğü derki getirilen teklifler önce anayasa aykırılık konusunda incelenir.

Bugün tekli komisyona geldi başkan komisyonu topladığında anayasaya aykırılık konusunu karar bağlamak zorundadır. Bugün hava güzel ama anayasaya aykırı böyle saçma sapana şeylerle gelirseniz işin ciddiyetini bozarsanız.
Sonra Cumhurbaşkanının önüne gidecek. Anayasa aykırı değilse imzalayacak. Cumhurbaşkanı düzenlemeleri Anayasaya aykırılık açısından denetlemektedir. Bununla da bitmiyor Anaysa Mahkemesi var. Bugünkü görüşmeler Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine gerçekleşmiştir. Bu görüşmeler neticesinde ne olabilir? HSYK ile ilgili teklifin geri çekilmesi şu an söz konusu değil.

BAKANLARIN FEZLEKESİ

Bakanlarla ilgili fezlekelerin Adalet Bakanlığına geldiğini bizzat sayın Bozdağ söyledi. İncelemeleri yapıp gönderecekler. Oradaki fezleke sayısı bini aşmıştı onlara eklenecekler. Komisyona gelip iş fiiliyata dökülürse dokunulmazlıkların kaldırılması ancak gündeme gelebilir. Ne yapılabileceğini TBMM'ye geldikten sonra göreceğiz. Fezlekeler Adalet Bakanlığı'ndan henüz TBMM'ye intikal etmedi.

YARGITAY'DA KADRO DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI

HSYK'dan sonra Yargıtay'ın kadro yapısı değiştirilecek iddiasına ilişkin soruya;
Yargıtay'ın kadro değişikliğini ilk defa duyuyorum. Bu saçmalıklara inanmayın.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN ELEŞTİRİLERİ

Arınç, Avrupa Birliği'nin, HSYK ile ilgili değişikliği öngören kanun teklifine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Avrupa Birliği'nin, Türkiye Parlamentosunda görüşülen kanun teklifi üzerinde herhangi bir söz, beyan ve eleştiride bulunması herhalde doğru bir şey değil. Avrupa Birliği'nde görüş bildirecek insanların Türkiye'de neler olduğunu bilmesi gerekiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN "OLAĞANÜSTÜ HAL ÇALIŞMASI YAPILIYOR" AÇIKLAMASINA YANIT

Bu kadar asparagas, bu kadar gerçekle ilgisi olmayan, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Biz olağanüstü hali, hükümete geldikten sonra 20 sene devam eden olağanüstü hali 18 günde kaldırmış, bununla iftihar eden bir hükümetimiz. Terörle mücadele sırasında o kadar zor günler yaşadık ki, herkes olağanüstü hal ilan etmemizi tavsiye etti. Biz o zaman, "Hayır, hükümetimiz güçlüdür, bütün tedbirlerimizi aldık, bunun şartlarını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir" dedik. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER