ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2013 Perşembe 12:15

Bülent Arınç kararını açıkladı

Bülent Arınç kararını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aktif siyasete son vermek gerektiğini düşünüyorum"


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralını hatırlatan Arınç, şunları söyledi: "Uzun yıllar siyasetin içindeyim. Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum. Üç dört yıldan bu yana her çıktığım TV'de üç dönem kuralını olumlu karşıladığımı, aktif siyasete son vermek gerektiğini söylemiştim. Benden başka bunu söyleyen çıkmadı ama her siyasetçinin belli bir yerden sonra aktif siyaseti noktalaması gerekiyor. Bu siyasetin gençleşmesinin de bir unsuru olmalı. Dinlenmenin, biraz daha fazla okumanın imkanını bulacağım. Torunlarımın nasıl büyüdüğünü, ne kadar zeki olduklarını görüyorum. Aktif siyaseti bıraktığımda onlarla daha fazla ilgilenmeye çalışağız"

Arınç, Barzani ve Şivan Perver'in de katılacağı Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programıyla ilgili soruya da, "Diyarbakır'daki programlara katılacağım. Sayın Başbakan davet etti, inşallah birlikte gideceğiz" yanıtını verdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER