ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2014 Cumartesi 12:49

Bülent Arınç: İnşallah ikisinden biri olacak gibi

Bülent Arınç: İnşallah ikisinden biri olacak gibi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylık süreciyle ilgili konuştu.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının 30 Mayıs’a kadar netleşeceğini söyledi. Arınç, iki arkadaştan birinin AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylık süreciyle ilgili, "Bizde hiçbir mesele yok. Görüşülür, konuşulur. Bakın ne kadar geniş bir istişare yapılıyor. Ondan sonra da iki dost, iki arkadaş, iki dava arkadaşı bir araya gelecekler. İnşallah ikisinden biri olacak gibi" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, Bursa’nın Yenişehir ilçesine yaptığı tebrik ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Partisinin seçimler öncesinde psikolojik olarak da güç olarak da üstün durumda olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu: "20 Mayıs'tan sonra demiştim. 30 Mayıs'ı da bulabilir. Bizim acelemiz yok. AK Parti psikolojik olarak da güç olarak da çok üstün durumda. Bu soruları muhalefete sormanız lazım. Bizde üç aşağı beş yukarı kimin aday olacağı belli. Bizde bir kişi belli, ikinci kişi belli. Asıl CHP ve MHP'nin adayı kim olacak? Her partiden oy alabilecek özellikte birileri varsa, birilerinin söylediği gibi o kim olacak? Onların üzerinde yoğunlaşmak lazım. Bizim üzerimizde mesai harcanmasına gerek yok. Bizde az çok belli. Bunu herkes de kabul ediyor.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı, ‘Ya Erdoğan ya Abdullah Gül, böyle saçma tartışma mı olur’ şeklindeki açıklamasını değerlendiren Arınç, şöyle devam etti: “Aslında bunu kendileri yaptılar. Biz de onlara diyorduk ki başka adaylar bulun, dördüncü aday kimse, onun üzerinde konuşun. Sayın Kılıçdaroğlu'na televizyon programında sormuşlardı. ‘Abdullah Gül ile Erdoğan'dan birisi aday olsa kime oy verirsiniz’ Abdullah Gül'e demişti.

Ben de o zaman ‘Bunların başka adayları yok’ demiştim. Bütün gazeteci arkadaşlarım kimi görürlerse kimi yakalarlarsa muhalefet adına, ‘sizin adayınız kimdir?’ diye sorması lazım. Bizde hiç bir mesele yok. Görüşülür, konuşulur. Geniş istişare yapılıyor. Ondan sonra iki dost, iki arkadaş, iki dava yoldaşı bir araya gelecekler inşallah ikisinden birisi olacak.”

ÇOCUK CİNAYETLERİNE DE DEĞİNDİ

Arınç, "Eğer çocuklar hakkında işlenen cinayetler, caydırıcı olma vasfını taşımayan bugünkü Türk Ceza Kanunundaki maddelerle engellenemiyorsa elbette cezalarını daha çok artırmak gerekli olur. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın bir çalışması vardır" şeklinde konuştu.

"3 DÖNEM KARARI İSABETLİ BİR KARAR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti'deki ‘3 dönem kuralı’nın devam etmesini isabetli bir karar olarak nitelendirdi. Arınç, "Verilen karar istikrarlı olmuştur.” dedi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, dün akşam AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda 3 dönem kuralının devamına ilişkin alınan karara destek verdi. Kendisinin de aynı kanaatte olduğunu ifade eden Bülent Arınç, "AK Parti verdiği kararlarda istikrarlı olmuştur. Hem parti içi demokrasi, diğer partilerde mevcut olan lider oligarşisine son vermek amaçlandı. Bugün bir internet sitesinde yaşlı sayılacak tecrübeli bir siyasetçi için ilginç başlık atılmış. Doğum tarihi 1938, doğum yeri TBMM gibi. 40 seneyi aşkın senedir parlamentoda bulunup, genel başkanlık ve milletvekilliği yapmış siyasetçi için böyle bir başlık atıldı. Her şeyin sınırı olmalı. İyi bir dönüşüm ve değişimle yola devam edilmeli. AK Parti bunun çok güzel örneğini veriyor.” diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER