ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ekim 2014 Pazar 13:52

Bu sistem sayesinde yakalandı

Bu sistem sayesinde yakalandı

Yüz tanıma sistemi sayesinde PKK mensubu olduğu ortaya çıkan 1 kişi, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.


Suriye’nin Kobani bölgesinde terör örgütü IŞİD ile girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için Diyarbakır’a getirilen ve yüz tanımla sisteminde PKK mensubu olduğu ortaya çıkan 1 kişi, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kobani’de IŞİD militanları ile girdikleri çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için Diyarbakır’a getirilen S.A. isimli şahsın polis ekiplerince yapılan soruşturmasında PKK mensubu olduğu belirlenerek gözaltına alındı. Yüz tanımlama sistemiyle yapılan araştırmada PKK’lı olduğu belirlenen S.A., Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından akşam saatlerinde adli makamlara sevk edildi. 2009 yılından bu yana PKK adına kırsalda silahlı faaliyet yürüttüğü belirlenen S.A., savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma", "Silahlı örgüt kurma ve yönetme" ile “Silahlı Örgüt adına suç işleme” suçlarından tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevine konuldu.

Öte yandan, geçtiğimiz gün yüz tanımlama sistemiyle PKK’nın Diyarbakır bölge sorumlusu olduğu belirlenen S.D. yaralı olarak götürüldüğü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER