ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 11:16

Bu kantinde "gıybet etmek" yasak

Bu kantinde "gıybet etmek" yasak

KAÜ İlahiyat Fakültesi kantinine "Gıybetsiz hava sahasına hoşgeldiniz" yazılı etiket asan öğrenciler, gıybetin zararlarına dikkati çekiyor.


Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi kantinine "Gıybetsiz hava sahasına hoşgeldiniz" yazılı etiket asan öğrenciler, gıybetin zararlarına dikkati çekiyor.

Kantinde gıybetin önüne geçmek isteyen öğrencilerin astığı etiketin üzerinde, "Bu mekanda Kur'an-ı Kerim'in Hucurat suresinin 12. ayeti mucibince gıybet etmek Allah (C.C) tarafından yasaklanmıştır. Gıybet yapanlar veya isteyerek dinleyenler dünyada ve ahirette cezalandırılacaktır" yazıyor.

Din Kültürü öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Müslüm Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, etiketin 2 yıl önce asıldığını belirterek, hoş karşılayanın da karşılamayanın da olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in gıybetin zararları üzerine söylediklerini hatırlatan Coşar, "Kantin ortamları zaten bellidir. Yazıdan sonra bazı değişiklikler oldu. En azından farkındalık oluştu. Arkadaşlar bunu yazan kişiyi soruyor daha sonra da okuyor. Hoşuna giden de eleştiren de oluyor" dedi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER