ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2013 Çarşamba 17:38

Bu adam sözde antikapitalist Müslüman!

Bu adam sözde antikapitalist Müslüman!

İhsan Eliaçık ismini duymayan yok. Şimdilerde Gezi eylemcilerine verdiği destekle gündemde. Kendisi Antikapitalist Müslüman! Ama İş Bankası ATM'sinden para çekiyor...


Hükümeti devirme hareketine dönüşen Gezi Parkı eylemlerinde, Türkiye’deki İslami oluşumlara karşı çıkan ve dindar kesime kin besleyen Antikapitalist Müslümanlar adlı ‘derin oluşumun’ lideri olarak ön saflarda yer alan İhsan Eliaçık adlı sözde imamın sosyal medyadaki bu görüntüsü paylaşım rekoru kırıyor.

Habervaktim.com'da yer alan habere göre daha önce “Bankalar kapatılmalıdır” diyen Eliaçık, Gezi eylemlerine destek sağladığı iddiasıyla gündeme gelen CHP’nin bankası İş Bankası’nın ATM’sinden para çekerken görülüyor. 

Oysa antikapitalist söylemleri olan bir lidersin bırakın banka ile para alışverişini, banka önlerinden bile geçmemesi lazım. Üstelik bahsettiğimiz kişi antikapitalist söylemleri olan bir grubun lideri ise!

İhsan Eliaçık daha önce de “Namaz ibadet değil, ritüeldir” demişti. Ancak PKK’nın ‘Alternatif Cuma namazı” eylemlerini örnek alan Eliaçık, Gezi Parkı’nda Cuma namazı kıldırarak oportünist bir yaklaşım sergilemişti.

Yine Uzunca bir dönem Miraç Kandili’ni “paganist ve şaman kültürüyle” açıklayan İhsan Eliaçık, Taksim protestocularını meydanda Miraç Kandili’ni ‘idrak’ etmeye çağırmıştı.

Eliaçık ve ekibi oruç tutmayı ve Ramazan’a has bir ibadet olan teravih namazını da “eylem aracı” olarak nitelendiriyor.

Halk TV’yle birlikte Ramazan’da yeni provokasyonlar peşinde koşan Eliaçık liderliğindeki Antikapitalist Müslümanlar adlı grup, çapulcuları ‘oruçsuz’ iftar açmaya çağırıyor.


'Anti Kapitalist Müslüman Genç kayış kopardı' haberini okumak için tıklayın...


"NAMAZ İBADET DEĞİL RİTÜELDİR" DEMİŞTİ

İlahiyatçı İhsan Eliaçık Bloomberg HT'de 'Gülin Yıldırımkaya ile HT Gündem' programında Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Daha önceki bir röportajında kurban kesmenin Şaman kültürü olduğunu, İslamiyet’le ilgisi olmadığını, sadece Hacca gidenler ve yakınlarının kesmesi gerektiğini iddia eden İhsan Eliaçık, namaz için ibadet değil ritüel demişti.

İşte Eliaçık'ın İslam'ın içini boşaltma gayreti taşıyan iddiaları: 

"Türkiye’de en güçlü ritüeller, Şaman ritüelleridir. Şamanlığın temelini de oluşturan beş şey var ve bunun üzerine bir İslami kılıf geçirilmiştir. Birincisi Gök Tanrı inancıdır, ikincisi Gökte Tanrı yerde Şaman inancıdır yani ‘hoca, şeyh, pir, veli, evliya, baba, dede’ bunların hepsi, eski Şamanlar’ın yerine geçmiştir. Şamanizm’de din adamı olmazsa olmazdır, tek başına Tanrı’ya ibadet edemezsin muhakkak bir aracıya ihtiyacın vardır. Üçüncüsü atalar kültüdür, atalara bağlılık esastır, doğru onlardadır, atalar şu anda türbelerde yatmaktadır ve türbelere hücumun sebebi bu atalar kültüdür."

"Her bir kandil gecesinde bir atanın, ulunun anılmasıdır ve bu İslami dönemde Hz. Muhammed’e dönüşmüştür. Hz. Muhammed’in ana rahmine düştüğü gece diyor. Böyle bir gece olur mu? Her şeyden evvel bu ayıptır. Bu eski kültürden İslami kılıfa dönüşmüş bir söylemdir."

"Kandil gecelerinin dini hiçbir değeri yoktur ama sosyolojik değeri vardır. Esasen Kadir Gecesi’nde kandil kutlaması yapılmaz. Kadir Gecesi demek, Kuran’ın size indiği gece demektir ve toplanıp kutlamaya gerek yoktur. Kuran’ı okursunuz ve sizin ruhunuza, vicdanınıza Kuran inmeye başlar. ‘ Bu ışığı gördüm ve bundan sonra böyle yaşayacağım’ dediğiniz andan itibaren sizin Kadir Geceniz başlamıştır. Dördüncüsü de kurban kesmektir, Şamanizm’de kurban kesmek dinin direğidir. Namaz yoktur, Kâbe yoktur, kıble yoktur her yerde kurban vardır."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER