ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2014 Cumartesi 15:00

Branş öğretmenleri atanmaları için dua edip skeçle dertlerini anlattı

Branş öğretmenleri atanmaları için dua edip skeçle dertlerini anlattı

Adana’da atanmayan branş öğretmenleri bir an önce göreve başlamaları için dua yaptı.


Adana’da atanmayan branş öğretmenleri bir an önce göreve başlamaları için dua yaptı. Atatürk Parkı’nda toplanan öğretmenler, “Okuduk ama okutamadık, Türkiye uyuma öğretmenine sahip çık” diye slogan atıp, “Emeğimizi, hakkımızı ve öğrencilerimizi istiyoruz, atanmadıkları için intihar eden öğretmen sayısı 37 oldu, koşulsuz atama istiyoruz, ücretli kölelik istemiyoruz, atanamayanistan kralığı” şeklinde pankart ve dövizlerle sorunlarını yansıttı. Ailelerin de destek verdiği öğretmen grubu, mini bir skeçle eyleme renk kattı. Oyunda belediye nikah memuru, “evet” diyerek evlenme heyecanı içindeki öğretmen çiftin nikahını, “Yarın boşanan aileler kervanına katılacaksınız.” diyerek kıymadı.

Öğretmenler adına basın açıklamasını yapan Selma Döndar, işsiz öğretmen sayısı 330 bini bulmuşken, açık öğretime bile formasyon vererek, bu rakamı giderek artırdığını söyledi. Döndar, “Akrabalarımıza, konu-komşuya göre okumuş, işsiz, atanmayan gençleriz. ‘Ücretli misin, kadrolu mu?’ sorusuyla manevi ayrımlara maruz kalan öğretmenleriz. Bizler ataması yapılmadığı için sürekli hayatını erteleyen, mutlu bir yuva ve düzenini kuramayan, işgücü köreltilen gençleriz.” dedi. Problemin çözümüne dair çözüm önerilerini sıralayan Döndar, alan değişikliğinin tamamen kaldırılmasını istedi.

Hiçbir meslek grubunda görülmeyen ‘ücretli öğretmenlik' sistemiyle hayvan terbiyecisi gibi öğretmenlik eğitimiyle uzaktan yakından alakası olmayanların da bu işi yaptığını dile getiren Selma Döndar, şöyle devam etti: “Meslektaşlarıyla aynı emeği sarf eden öğretmenlerimiz ise yine yöntemle sosyal hakları tam verilmeyerek çalıştırılmakta. Bundan dolayı ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılmasını bekliyoruz. Emeklilik yaşı gelen öğretmenler emekli edilmeli. Norm fazlası olan okullardaki öğretmenler ihtiyaç duyulan yerlere kaydırılmalı. Mevcut kadrolar branşlara adaletli bir şekilde dağıtılmalı. Açık öğretim mezunlarına formasyon verilmemeli. Eğitim Fakülteleri kapatılarak bölümlere formasyon verilmesi durdurulmalı. Ataması yapılmamış 330 bin öğretmen varken Ocak 2014’te 15 bin öğretme ataması müjde değil. Asıl müjdenin şubattaki 40 bin branş öğretmenin ataması olduğuna inanıyoruz.”

Açıklama sonrası öğretmenler atamalarının yapılması için el kaldırıp, dua etti. Grup, Atatürk Caddesi’nde bir süre yürüdükten sonra dağıldı.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER