ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 20:42

Borussia Dortmund otobüsünde gümrük arızası

Borussia Dortmund otobüsünde gümrük arızası

Galatasaray ile yapacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde yola çıkan Borussia Dortmund takım otobüsü gümrük kapılarındaki arızaya takıldı.


Türkiye’nin tüm sınır kapılarındaki meydana gelen internet arızası nedeniyle giriş ve çıkışlar aksamalar yaşandı. Sorunun yaşandığı kara gümrük kapılarından birisi de Kapıkule oldu. Saat 17. 00 sıralarında yaşanan arıza yarım saatten fazla sürmesi üzerine gümrük görevlileri işlemleri manuel olarak yapmaya başladı.

O saatte giriş ve çıkış yapmak üzere gümrük sahasında bulunan araçlar bir süre beklemek zorunda kaldı. Bu araçlardan tanesi de Borussia Dortmund takımının malzemelerini taşıyan otobüstü. Türk Telekom Arena’da Çarşamba günü oynayacakları Galatasaray maçı öncesinde yola çıkan otobüs Kapıkule gümrüğüne geldi. Gümrük kapısındaki arıza anına denk gelen otobüsün sigortasının da bulunmadığı tespit edildi. İşlemleri tamamlamak bir yaklaşık 1 saatten fazla gümrükte bekleyen otobüs arızanın giderilmesi ve eksikliklerin tamamlanmasıyla İstanbul’a doğru yoluna devam etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, tüm gümrük kapılarında yaklaşık bir saat süren bilgisayar sistemindeki internet arızasının yaşandığını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde sorunun giderildiğini anlatan Yalçın, “Zaten bir arıza olduğu zaman maksimum yarım saat içerisinde yolcu işlemlerini manuele geçerek onları mağdur etmemeye çalışıyoruz.” dedi. Alman takımı otobüsünün işlemleriyle ilgili konuşan Yalçın, “Otobüste tam bu saatlerde geldi. Yalnız bildiğim kadarıyla sigorta işlemleri yapılacağı için birkaç dakika daha bekledi. İşlemleri tamamlandıktan sonra yoluna devam etti. Başka bir sıkıntısı yok.” diye konuştu.














KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER