ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 10:13

Bomba iddia: TİB kapatılıyor

Bomba iddia: TİB kapatılıyor

Bazı haber kaynaklarına göre, son günlerde Türkiye'yi sarsan dinlemelerin merkezi haline gelen TİB'in kapatılacağı iddia ediliyor.


Hükümet'in, son yıllarda çoğunun hukuksuz olduğu, 670 bin kişiyi dinlediği ortaya çıkan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ilgili tarihi bir kararı gündemine aldığı öne sürülüyor.

Bazı haber kaynaklarına göre, dinlemelerin merkezi haline gelen TİB'in kapatılması iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Hükümet'in ABD ve AB'deki örnekleri inceleyerek dinlemelerle ilgili yeniden bir çeşit düzenleme yapacağı belirtiliyor.

Öne sürülen iddialarda şu ifadelere yer verildi:

''Hukuksuz dinlemelerin merkezi haline gelen ve paralel yapı tarafından dinleme kayıtları silindiği anlaşılan TİB'in kapatılması planlanıyor. Bunun yerine dinlemeler, dinlemelerden sorumlu kurumlar ile hakim-savcı ve polislerin dinleme süreçlerinde sorumluluğunu yeniden düzenleyecek bir çalışma yapılması bekleniyor. Bu kapsamda başta ABD ve AB olmak üzere dünyadaki örnekler incelemeye alındı. Öte yandan kapatılacak TİB'in yerine yeni bir kurum kurulmayacağı, keyfi ve hukuksuz dinlemeye imkân tanımayacak şekilde dinleme kararı alan savcı-hâkim, dinlemeyi yapacak polis, Ulaştırma Bakanlığı ve MİT arasında şeffaf bir sistem kurulması için çalışma yapılacağı öğrenildi.''

Kamuda kimseye ayrım yapılmacak

Seçimlerden sonra yapılacak yeni demokratikleşme paketi ve yargısal düzenlemelerle birlikte devlet içinde de bir söylem değişikliğine gidileceği savunuldu.

Tüm vatandaşların, görüşü, dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun kamuda ayrım gözetilmeksizin çalışabileceğine dikkat çekilirken, devleti herhangi bir yapı ya da kliğin ele geçirmesi, devlet içinde yapılanması dönemlerinin sona erdiği vurgulanacağı kaydedildi.

Öte yandan, ''Bundan önceki yapılanmaların sebep olduğu haksızlıklar anlatılarak kamu yararı için çalışmanın önemi üzerinde durulacak. Tüm kamu personeline de bu yönde telkinler yapılacak'' denildi. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER