ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2013 Cuma 08:06

Boğaziçi Köprüsü tehlikede mi?

Boğaziçi Köprüsü tehlikede mi?

“Viyadük çürüdü, Boğaziçi Köprüsü tehlikede” iddialarına yetkili isimin yanıtı gecikmedi.


Boğaziçi Köprüsü’ne bağlanan Ortaköy Viyadüğü’nden geçtiğimiz hafta bir beton parçası düşmesi sonrası “Viyadük çürüdü, güvenlik yok. Köprü 2010 Halk Koşusu’nda zarar gördü” iddialarına Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal açıklık getirdi.

KOMPLO TEORiSi YAZIYORLAR

“Propagandalara inanmayın” diyen İsmail Kartal şunları söyledi: “Boğaziçi Köprüsü’nün esas yükünü taşıyan alt bölümdeki çelik halatlardır. İddialara neden olan yer ise Ortaköy Viyadüğü’dür. Düşen sıva parçası viyadüğün ya da köprünün mukavemetini azaltan bir durum değildir. Bu bir sıva düşmesi, boğaz neminden olmuş. 2009’da da bir olay yaşandı. Bakım onarıma aldık, 3-4 günlük çalışma ile düşmek üzere olan betonlar kaldırıldı. Zaten 2006’dan 2009’a kadar Boğaziçi Köprüsü’nün güçlendirme çalışmaları yapıldı. Komplo teorilerindeki gibi köprünün mukavemet ve statik çalışmalarına ilişkin bir sıkıntı yok.”

GİŞEDE ORTAK GEÇİŞ FSM’DEN BAŞLAYACAK

Deprem önlemlerinin de alındığını ifade eden Kartal “Boğaziçi Köprüsü, 1970’de yapım aşamasında planlanan en büyük deprem hesabından çok daha sağlam hale getirildi” dedi. Ayrıca gişelerde OGS ve HGS’nin tek isim altında toplanmasına ilişkin düzenleme yapacaklarını anlatan Kartal, “Çamlıca gişeleri, 1. ve 2. Köprü ile Mahmutbey gişelerinde tek geçiş olacak. İlk ortak geçiş Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayacak. Şerit sayısı buna göre düzenlenecek” diye konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER