ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Şubat 2014 Çarşamba 10:08

Böcek soruşturmasına paralel takip

Böcek soruşturmasına paralel takip

Başbakan'ın odasına böcek koyan paralel yapı, böcekleri araştıran Teftiş Kurulu'nu etkisizleştirmek için takibe aldı.


Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan'ın odasına böcek koyanların kim olduğunu tespit etmeye çalışırken, böceği koyduğu düşünülen yapının Teftiş Kurulu'nu yakından takip ettiği, takiplerle ilgili en son ABD ve Almanya'daki uzantılarına bilgi verdiği öğrenildi.

Sabah'ın haberine göre, böceği koyanlar ayrıca Teftiş Kurulu'nun çalışmalardan sonuç alamaması için özellikle TÜBİTAK içindeki uzantılarını da harekete geçirdi ancak Teftiş Kurulu Başkanlığı incelemeyi derinleştirdi, yöntemleri çeşitlendirdi ve sonuca ulaştı. Soruşturma için gizlilik kararı alınırken, Teftiş'e yapılan takip ve sonuç elde edilmesini engelleme girişimlerinin dosyaya girip girmediği bilinmiyor.

DIŞARIYA JET TELEFON

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre; böcek bulunduktan sonra Teftiş Kurulu böceğe yoğunlaşırken, 'paralelciler' de Teftiş Kurulu'nu yakın takibe aldı. Yapılan incelemeleri yakından takip eden ve aralarında soruşturmanın şüphelilerinden birinin de bulunduğu bir ekip, incelemeleri ve Başbakanlık ofisindeki hareketliliği izleyince takip, Teftiş Kurulu ekiplerince fark edildi. Ofisteki incelemelerin bittiği gün, takip eden kişilerden birisi, ekiplerin ofisten ayrılmasının hemen ardından, önce Almanya'yı, ardından da ABD'yi aradı. Aramalar ofis yakınındaki baz istasyonundan tespit edildi.

MANİPÜLASYON GİRİŞİMİ

Böcek soruşturmasında böceğin koyulma tarihinin tespit edilmesi gerekiyordu. Bu noktada bilirkişi olarak TÜBİTAK'tan böceğin ilk sinyal alma tarihi ile ilgili rapor istendi. Bu tarih önce TÜBİTAK tarafından tespit edildi. Ancak bu noktada devreye giren paralel yapı, böceğin koyulma tarihinin belirlenememesi için manipülasyon çalışması yürüttü. Ancak 'böceğin elektrikte olduğu sürece çalıştığı' belirlenince 'karartma' çabası da boşa çıkarılmış oldu. Teftiş Kurulu dünyadaki farklı bilimsel inceleme yöntemlerine de başvurdu ve tam tarihin verilen rapordaki tarihle eşleştiğini teyit etti.

BAŞBAKAN'IN EKİBİ DE DİNLENDİ

Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinden çok önemli isimler de tanık sıfatıyla dinlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen dosyada şüpheliler ve yardım edenler ile soruşturmanın neticesini engellemeye çalışanların da isimleri olduğu ifade ediliyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER