ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 14:24

Biz bu zulmü kabul etmiyoruz

Biz bu zulmü kabul etmiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "İnançları doğrultusunda yaşamaya çalışanlara yapılan zulmü görüyorsunuz. Biz bu zulmü reddediyor, kabul etmiyoruz" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İnovasyon Haftası nedeniyle Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Türkiye'yi, daha kuvvetli yarınlara taşımak için koşacaklarını söyledi. Bu koşuyu da onurlu yerlerini muhafaza ederek ve haksızlıklar karşısında susmayarak sürdüreceklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Maalesef Mescid-i Aksa'da yaşanan sıkıntıları görüyorsunuz. İnançları doğrultusunda hayatlarını yaşamaya çalışanlara yapılan zulmü görüyorsunuz. Biz bu zulmü reddediyor, kabul etmiyoruz. Bu zulmün bir an önce durdurulmasını ve normal yaşam için çağrı yapıyoruz. Ayrıca yapılanları da kınıyoruz. Biz, hiç kimsenin kutsalı ve inancının zedelenmesine müsaade etmeyen medeniyetten geliyoruz. Bizim inancımız, karşıdakinin inancına saygı göstermeyi, o inanca hürmet etmeyi emreder. Aynısını bekliyor ve istiyoruz. Bizim inanç ve kutsallarımıza saygı gösterilsin, hürmet edilsin."

Kılıç, doğruları söyleyerek yoluna devam eden bir siyasetin ve devlet yapısının temsilcileri olduklarını dile getirdi.

Her yerde söyleyecek sözü olan bir millet olduklarının altını çizen Kılıç, "Türkiye olarak ne kadar Avrupalıysak o kadar Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'nın da bir parçasıyız" diye konuştu.

İnovasyon Haftası etkinliklerine de değinen Kılıç, yenilikçiliğin insanın doğasında olduğuna işaret etti.

Gelişim ve daha iyisini yapmanın insanın fıtratında olduğunu anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"İnovasyon, insanın doğumundan ölümüne kadar gerçekleştirdikleridir. Topluma önderlik edenler ve siyaset anlamında ülkeyi yönetenler insanların önüne hedef koyması gerekir. Gençlerin ve girişimcilerin hayallerinin 'gıdıklanmaması' durumunda çok fazla çalışma gerçekleştirilemez. İçinize kapanarak başarı elde edemezsiniz. Ülkemizin geleceği, vatandaşımızın daha müreffeh olması için gece gündüz çalışacağız. Ürettiklerimizin dünyaya tanıtılması ve pazarlanması için de çaba harcayacağız."

Kılıç, Ankara'da oturarak başarı sağlanamayacağını ifade etti.

Başarının, vatandaşla iç içe olduğu zaman yakalanabileceğinin altını çizen Kılıç, "Oturarak başarı gelmeyeceğini biliyoruz. Koşan, çalışan ve yenilikler arayanlar başarıyor. 'Bu bize yeter' dediğiniz anda birisi gelip sizi geçiyor. Çarklar artık çok hızlı dönüyor. Her ay 3-4 yenilikle tanışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de Gaziantep'teki etkinliğe ilginin üst düzey olduğunu söyledi. Türk gençliğiyle gurur duyduğunu belirten Büyükekşi, "Gençler sadece eğlenceyle değil inovasyon ve gelişimle de ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER