ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2014 Pazartesi 14:17

Bisikletiyle Asya kıtasını turlayacak

Bisikletiyle Asya kıtasını turlayacak

31 yaşındaki bisiklet sporcusu İbrahim Yılmaz, hayalindeki "çocuk tiyatroları" projesini geliştirmek için 2 yıl sürecek Asya bisiklet turuna çıkıyor.


Delta Bisiklet'in desteğiyle Pakistan'dan Tayland'a, Çin'den Rusya'ya toplamda 23 ülkeyi içine alan 23 bin kilometrelik bir rotayı pedallayacak sporcu, bu uzun macerasını Türkiye'deki devlet okullarını il il gezerek, öğrencilere interaktif tiyatro ile anlatmayı hedefliyor.

Profesyonel kariyer hayatı boyunca Türkiye'nin lider kuruluşlarında yönetici olarak görev alan ve bu proje için işinden istifa ederek evini ve arabasını satan İbrahim Yılmaz, hayatının merkezine koyduğu bisiklet tutkusu ve uzun zamandır hayalini kurduğu "çocuk tiyatroları" projesi için yola çıkıyor.

Bundan sonraki hayatını, pedallayarak farklı kültürleri tanımaya, kazandığı deneyim ve yaratacağı farkındalıkla çocukların yüzlerinde "bir anlık gülümseme" yaratmaya adayacağını ifade eden İbrahim Yılmaz, Delta Bisiklet sponsorluğu ve aktif üyesi olduğu Pedalşörler bisiklet grubuyla bu hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

İbrahim Yılmaz'ın 23 bin kilometreden oluşan 2 yıllık bisiklet rotası, Türkiye'den başlayıp sırasıyla İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, Tayland, Malezya, Singapur, Çin, Japonya, Güney Kore, Moğolistan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya, Bulgaristan olarak devam edecek ve yeniden Türkiye'de son bulacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER