ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 17:17

"Birlik ve dayanışma ile her türlü sorun çözülür"


Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Emin Rıdvan Oğuz birlik ve dayanışma ile her türlü sorunun çözülebileceğini belirtti.

ASİAD'ın geleneksel olarak düzenlediği 'ASİAD Ailesi Ottoman’da programının ikincisi gerçekleştirildi. Antakya Ottoman Otel'de düzenlenen programa Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Ünver, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, İl Özel İdaresi İmar İnşaat Daire Başkanı Nurullah Merdan, Mersin Defterdarı Veli Tunçez, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Orman ve Su İşleri Mersin Şube Müdürü Halil Korkmaz, DSİ 67. Şube Müdürü Mehmet Güneş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zafer Demir ve Liman Başkan Yardımcısı Orhan Özülker ile 400’e yakın ASİAD üyesi ve misafir katıldı.

Programda Kişisel Gelişim Uzmanı İsmail Karasu, 'Pozitif Yaşam Becerileri' adlı seminerle katılımcıları bilgilendirirken, Uzman Psikolog Farika Teymur Artır da 'Aile İçi İletişim' konulu konferansta sunum yaptı. Programda konuşan ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, en büyük gayelerinin ülke menfaatlerinin korunarak Türkiye’nin dünya muvazenesinde hak ettiği konuma gelmesi olduğunu belirtti. Çalışmalarını bu amaçla yürüttüklerini ifade eden Oğuz, toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesine katkı sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

ASİAD olarak, ülkenin ekonomik kalkınmada yakaladığı başarının devamı için çalışmalar yürüterek, işadamlarının ticari hacimlerini artırmalarına yardımcı olduklarını anlatan Oğuz, şöyle devam etti: "İhracat eksenli projelerle üyelerimize uluslar arası piyasada daha rahat hareket etme imkanı sunmaya çalışıyoruz. Konfederasyonumuz TUSKON ve Federasyonumuz ANSİFED ile sürekli işbirliği içerisinde olarak, üyelerimizin yurt içinde de tanınması ve bölgesel ticari imkanların artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz.”

16 Mart’ta Mersin’de düzenleyecekleri İnşaat İş Geliştirme Platformu programına değinen Oğuz, organizasyonun Mersin’in sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarma adına büyük önem arz ettiğini belirtti. Programın saat 10.00’da Mersin Liva Hotel’de gerçekleştirileceğinin bilgisini veren Oğuz, 16 TUSKON üyesi dernekten inşaat sektörü temsilcilerinin organizasyonda bir araya geleceğini söyledi. “Birlik ve beraberliğin, milletimiz nezdinde taşıdığı büyük mana, asırlardır bizi en güzel biçimde yansıtmıştır” diyen Oğuz, Mersin ASİAD olarak birlik ve dayanışma ile her türlü sorunun çözüme ulaşacağına inanarak, fikir paylaşımı ve diyaloga büyük önem verdiklerini kaydetti.

İl kurum müdürlerinin, Mersin için büyük gayret göstererek başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Oğuz, “Bizleri kırmayarak programımıza teşrif ettikleri için sayın müdürlerimize, yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum” diyerek güzel bir program yaşanması temennisinde bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER