ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2013 Pazar 15:41

Bira şişesiyle İstiklal Marşı söyleyen Gezici

Bira şişesiyle İstiklal Marşı söyleyen Gezici

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Anadolu Ajansı, Ankara'da çekilmiş yeni görüntüler yayımladı.


Gezi Parkı odaklı olaylarda Ankara'daki eylemcilerin, elinde alkol şişesiyle İstiklal Marşı okuduğu veya bu sırada kaldırımda oturduğu, banka şubesi ve polise molotofkokteyli atıp trafik lambalarını kırdığı, oruç tutuyoruz mesajı vermek için parkta hazırlanan sofrada, ezandan 17 dakika önce yemek yiyip içtiğini gösteren yeni görüntüleri ortaya çıktı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Emniyet güçlerinin, Ankara'daki Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili incelemelerinde, eylemlerin görülmeyen detayları tespit edildi. AA muhabirinin ulaştığı görüntülerde, Ankara'da düzenlenen gösterilere katılan bazı eylemciler, Kolej Kavşağı'nda vatandaşlara saldırıp yolu trafiğe kapattığı, araçları siper ederek güvenlik güçlerine saldırdığı görülüyor. Esat Dörtyol kavşağında yola barikat kurarak ateş yakan eylemciler, "Akrep" tabir edilen çevik kuvvet aracına molotofkokteyli atıyor. Tuzluçayır'da eylem yapan bir grup ise caddedeki bazı banka şubelerine molotofkokteyli ile saldırıyor. Bu sırada bazı eylemciler de bankamatiklere zarar veriyor. Kurtuluş Kavşağı'nda bir gösterici ise elindeki demir çubukla trafik lambasına zarar verirken, Meşrutiyet Caddesi'ndeki eylemciler de iş yerlerinin camlarına taş atıyor.

BİRA İÇEREK İSTİKLAL MARŞI SÖYLÜYOR

Akşam saatlerinde kaydedilen başka bir görüntüde ise bazı eylemcilerin İstiklal Marşı'nı söylediği görülüyor. Ancak görüntülere dikkatli bakıldığında kalabalıktan bazılarının, İstiklal Marşı'nı, elinde içki şişesi olduğu halde söylediği fark ediliyor.

DOLAŞARAK İSTİKLAL MARŞI SÖYLÜYOR

Bazı eylemcilerin oturarak, bazılarının da dolaşarak marşa eşlik etmesi dikkati çekiyor.

EZANDAN 17 DAKİKA ÖNCE YEMEK YİYEN ORUÇLULAR

Ramazan ayında da eylemlerini sürdüren eylemcilerden bazıları, oruç tutuyoruz mesajı vermek amacıyla Güvenpark'ta 20 Temmuz'da iftar sofrası hazırlıyor. Ancak, 20 Temmuz'da akşam ezanı 20.22'de okunmasına karşın eylemlecilerin, kameranın kayıtta olduğu 20.05'te yemek yediği görülüyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER