ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2014 Pazartesi 17:49

Bir profesör daha dolandırıldı!

Bir profesör daha dolandırıldı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Mine Yazıcı kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara, 200 bin lirasını kaptırdı.


Telefonla dolandırılan meşhur diyet uzmanı Prof Dr. Canan Karatay ve yer sarsıntısı profesörü Halit Demir’den sonra İstanbulÜniversitesi Edebiyat Fakültesi, Çeviribilim Bölümü, İngilizce Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine Yazıcı da bu kervana katıldı. 

Sabah gazetesinin haberine göre, şaşkınlık yaratan dolandırıcılık vakası şöyle gelişti: Geçen hafta cep telefonundan profesör Mine Yazıcı’yı arayan bir kişi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olduğunu söyledi. Dolandırıcı, Yazıcı’nın banka hesaplarından PKK ’ya ilişkin bir cep telefonu numarasının 17 bin liralık faturasının ödendiğinin belirlendiğini, bununla ilgili tahkikat başlatıldığını anlattı. 

155 BİN LİRASI VE 40 BİN LİRALIK ALTIN

Bu yolla terör örgütüne destek sağlandığını ve sulh sürecinin engellendiğini öne sürerek profesör Yazıcı’yı ikna eden sözde MİT görevlisi, öğretim görevlisinden derhal bankadaki bütün parasını çekmesi ve kendilerine getirmesi gerektiğini de söyledi. Dolandırıcılar, "Bu paraları PKK’nın kullanmaması için bize teslim edin. Tehlike geçince paranız size iade edilecek" diyerek Yazıcı’ya güvence verdi. Paniğe kapılan Yazıcı, derhal bankadaki 40 bin lira değerindeki altınlarını ve 155 bin lirasını çekti. Bakırköy’deki bir parka gelen Yazıcı, burada kendisini MİT görevlisi şekilde tanıtan 2 şahıs ile buluştu. Yazıcı, altınları ve paraları dolandırıcılara teslim etti. Ancak günler geçmesine karşın nakit ve altınların söylenildiği şekilde kendisine iade edilmemesi üstüne Prof. Dr. Mine Yazıcı, dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, kendisini MİT görevlisi şeklinde tanıtan telefon dolandırıcılarını tutmak için tahkikat başlattı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER