ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 12:20

Bir oğlunu çatışmada kaybetti, ikisi cephede

Bir oğlunu çatışmada kaybetti, ikisi cephede

Ülkesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan kadın, bir çocuğunu kaybettiği, 2'sinin de halen bulunduğu Kobani'ye (Ayn el Arap) geri dönmek istiyor.


Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlerin bir kısmı Suruç ilçesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye'ye sığınan Nadya Bekir, 3 çocuğu ile Suruç'ta ilçesinde hayırsever bir kişinin kendilerine verdiği boş depoda hayata tutunmaya çalışıyor.

OĞULLARINDAN HABER ALAMIYOR

Bir oğlunu çatışmalarda kaybeden 7 çocuk annesi 39 yaşındaki Bekir, kocasının 11 yıl önce öldüğünü söyledi.

Çocuklarını zor şartlar altında büyüttüğünü dile getiren Bekir, "Kocamı en küçük kızım henüz 6 aylıkken kaybettik. Zor şartlarda büyüttüğüm çocuklarımdan biri bayramdan 10 gün önce çatışmalarda öldü. İki oğlum da beni ve kardeşlerini Türkiye'ye getirdikten sonra Kobani'ye geri döndü" dedi.

Hem ölen oğlunun acısı, hem de haber alamadığı diğer 2 oğlunun kaygısı ve hasretini yaşadığını anlatan Bekir, şöyle konuştu:

"IŞİD militanları gece biz dışarıdayken evimizi yaktı, ardından şehre saldırmaya başladı. Canımızı kurtarmak için Türkiye'ye sığındık. Bir aile kullandıkları depoyu boşaltıp bize verdi. Biz de 25 gündür banyosuz tuvaletsiz, zemini su geçiren bu yerde yaşamaya çalışıyoruz."

"EVİM YOK AMA YİNE DE GERİ DÖNMEK İSTİYORUM"

Bekir, evinin IŞİD tarafından yakıldığını ancak buna rağmen ülkesine dönmek istediğini söyledi.

Kendilerine yardım edilmesini isteyen Bekir, "Evim yandı, her şeyim yok oldu ama yine de ülkeme geri dönmek istiyorum. Yanan evimin yerine bir çadır kurup yaşamak burada bu şartlar altında yaşamaktan daha iyi. Türkiye ve diğer devletler bize yardım etsinler, bizi bu örgütten kurtarsınlar. Ülkemize geri dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER