ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2014 Perşembe 15:56

'Bir mezarı bari olsun' diye sevindik

Bir mezarı bari olsun diye sevindik

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden İsmail Gürses'in babası Mustafa Gürses, "Oğlumun cenazesi bulunduğunda üzülmedik, sevindik. Cenazeye sevinilir mi? 'Bir mezarı bari olsun' diye sevindik" dedi


Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden İsmail Gürses'in babası Mustafa Gürses, "Oğlumun cenazesi bulunduğunda üzülmedik, sevindik. Cenazeye sevinilir mi? 'Bir mezarı bari olsun' diye sevindik" sözleriyle herkesi duygulandırdı.

Kendisi de maden işçiliğinden emekli olan baba Mustafa Gürses (48),  olay sonrası adeta şok geçirdiğini ve hemen maden ocağına koştuklarını söyledi.

Her tarafı su bastığını görünce büyük acı yaşadığını belirten Gürses, çaresizce evine döndüğünü dile getirdi. Çalışmaları yakından izlediğini, bir hafta boyunca oğlunun sağ çıkacağı ümidiyle yaşadığını aktaran Gürses, "Madenin içine girdikten sonra sağ çıkamayacaklarını anladım. Göçüğü gördüm" dedi.

Gürses, cenazelerin uzun süre çıkmayacağını tahmin ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Oğlumun cenazesi bulunduğunda üzülmedik, sevindik. Cenazeye sevinilir mi? 'Bir mezarı bari olsun' diye sevindik. İnşallah diğer işçiler de tez zamanda bulunur. Artık torunlarım 2 yaşındaki Mustafa ile 3 aylık Hümeyra'ya dede olarak değil adeta bir baba sıcaklığıyla bakacağız." 

"Sırtımdaki ceketi 'üşüdü' diye giydiririm' diye düşündüm"

Anne Ayşe Gürses (48) ise oğlunun haberini aldıktan sonra iki gün boyunca soba yakmadığını dile getirdi. "Oğlum suyun içinde yatarken sobanın önün de mi oturacağım?" dediğini hatırlatan Gürses, kalp hastası olduğu için günlerce gelişmelerin hep kendisinden gizlendiğini vurguladı.

İlk bir hafta neredeyse hiç ümidini kesmeden beklediğini anlatan Gürses, "Yedek çamaşır götüreyim de giydireyim' diye bile düşündüm. Sonra çocuğum tek oradan çıksın 'başımdaki örtüyü çıkartır, ağzını yüzünü siler, sırtımdaki ceketi üşüdü diye çıkarır giydiririm' diye düşündüm. Cenazeye, mezara sevinilir mi? 'Bir cenazesi, mezarı olsun' düşüncesiyle sevindik" diye konuştu.

Madencinin eşi Fatma Gürses de oğlunun sürekli sorduğu babasını evde aradığını anlatarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER