ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2017 Cuma 11:01

Bir haftada 58 terörist etkisiz hale getirildi

Bir haftada 58 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince son bir haftada yürütülen operasyonlarda 58 terörist etkisiz hale getirildi.


Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) 10-17 Ağustos tarihlerinde yürütülenoperasyonlara ilişkin yapılan bilgilendirmede, bölücü örgütün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle özellikle Hakkari ve Şırnak hattındaki operasyonlara taarruz anlayışıyla aralıksız devam edildiği belirtildi.

Bu kapsamda, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi İncebel ve Kato Dağı ile merkez Budak ve Namaz Dağı, Hakkari'nin de Yüksekova bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendi. 

Operasyonlarda 58 terörist etkisiz hale getirilirken, 26 piyade tüfeği, 3 makineli tüfek, bir keskin nişancı tüfeği, 3 roketatar (2 AT-4 güdümlü tanksavar silahı), bir av tüfeği, bir tabanca olmak üzere toplam 35 silah ele geçirildi. 

Ayrıca, 2 bin 500 kilogram amonyum nitrat, 38 el bombası, bin 587 hafif silah mühimmatı, 2 antitank mayını, bir roketatar roketi, bir roketatar sevk fişeği, bin 814 adet uçaksavar mühimmatı ile yaşamsal malzemeler de bulundu.

Operasyonlarda 17 el yapımı patlayıcı imha edilirken, teröristler tarafından kullanılan 8 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi. 

Komutanı şehit eden teröristler öldürüldü

Siirt'in merkez, Tuzkuyusu köyü mevkisinde, İHA ile tespit edilen 3 terörist öldürüldü. 

Yapılan araştırmada teröristlerin, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen ve Baykan-Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üsçavuş Yakup Akdağ'ın şehit edilmesi olayını gerçekleştiren teröristler olduğu tespit edildi. 

Operasyonlarda 7 asker şehit oldu

Bu teröristlerden İran uyruklu 31 yaşındaki Dilşer Berhudan kod adlı Ekber Erdal'ın sözde Garzan eyaleti ve Siirt Beştova Gücü sorumlusu olduğu bildirildi. 

TSK, operasyonlarda 7 askerin şehit olduğunu, 12 askerin de yaralandığını bildirdi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER