ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 01:56

Bingöl Emniyet Müdürü'ne pusu: 2 şehit

Bingöl Emniyet Müdürüne pusu: 2 şehit

Bingöl'de emniyet müdürü Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.


BİNGÖL'DE İKİ BÖLGEDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen silahlı saldırı sonucu yardımcısı ve bir komiserin şehit edilmesinin ardından kırsal bölgede çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, Bingöl'ün Tunceli istikametinde olan Yayladere ile Diyarbakır istikameti olan Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmanın iki bölgede devam ettiği öğrenildi.

BİNGÖL EMNİYET MÜDÜRÜ ANKARA'YA SEVK EDİLECEK

Uğradığı bilahlı saldırı sonucu yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ambulansla uçakla Ankara'ya sevk edilecek.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, şehir merkezindeki bir caddede gezerken yanına yaklaşan bir aracında içinde bulunan kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.

Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ürker'in burada ilk tedavi yapıldıktan sonra Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi. Ürker'in ambulans uçakla Ankara'ya sevk edileceği ve tedavisinin burada devam edeceği öğrenildi.

4 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek amacıyla düzenlenen operasyonda, 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek maksadıyla operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Başlatılan operasyon kapsamında Genç ilçe girişinde meydana gelen silahlı çatışmada 4 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

 Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonda Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan aracı Genç ilçesi girişinde durdurmak istedi. Araçtan ateş açılması sonucu teröristler ile özel harekat ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Ürker beraberindeki personelle Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet asayiş yoklaması sırasında, binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmış, saldırıda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker ile bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı tedavi altına alınmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bingöl’de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile polis memuru Uğur Atlı yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl’ün Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde yaya olarak yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Komiser Hüseyin Hatipoğlu ve koruma polisi Uğur Atlı, bölgeden geçen bir araç içindekilerin silahlı saldırısına uğradı. Silahlı saldırıda Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve koruma polis memuru Uğur Atlı yaralanırken, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu ise olay yerinde şehit oldu.

Bölgeye gelen polis ekipleri olay ile ilgili geniş güvenlik önlemi alırken, ambulanslarla yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

BAKAN BİNGÖL'E HAREKET ETTİ

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER