ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2012 Perşembe 15:23

Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Binali Yıldırımdan flaş açıklamalar

Kıyı emniyetinin kayıp personelinin zorla gönderildiği yönünde iddialar için Binali Yıldırım sert konuştu.



Kıyı Emniyeti'nin Şile'deki fırtınada kaybolmalarıyla ilgili iddialara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 'dan yanıt geldi. 

Bakan Yıldırım, ''7 kuvvetinde havada denize çıkmaya hiç kimse zorlamadı Cemil Kaptan'ı. Vicdanı, denizcilik kültürü ve inancı, orada (İmdat) diyen insana bakmamayı, onuruna yediremedi. Çıktı, hayatını bedel olarak ödedi'' dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye Haber-İş Sendikası'nın kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla Antalya'nın Kemer ilçesindeki Grand Haber Otel'de düzenlenen kutlama programına katıldı. Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, Şile'de yaşanan gemi kazasının ardından kurtarma çalışması yapmak üzere bölgeye giden kurtarma botunun batması sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

ZORLA MI ÖLÜME GÖNDERİLDİLER?

Kurtarma botu personelinin zorla göreve yollandığına ilişkin iddialara da yanıt veren Yıldırım şunları söyledi;

''Bir kaza sonucu arkadaşlarımızı kaybettik. Bunun üzerine bazı yalan yanlış haberler de yapıldı. Biz arkadaşlarımıza üzülmekle kalmadık, bir de böyle aslı astarı olmayan, kafalarda soru işaretleri oluşturan bazı haberleri maalesef düzeltmekle meşgul olduk. Denizcilik zor bir iştir. Her mesleğin zorlukları vardır, ama denizciliğin ilave zorlukları vardır. Deniz sakinken herkes kaptanlık yapabilir, önemli olan fırtınalı havada gemiyi salimen limana ulaştırmaktır. Gemiciler her denize çıktıklarında yakınlarıyla helalleşerek çıkarlar. Denizciliğin tabiatında bu vardır.

KENDİ HAYATLARINI FEDA ETTİLER

Kim ne söylerse söylesin, o kardeşlerimiz kahramanca mücadele etmiş, deniz üzerinde (Beni kurtarın) diye çırpınan insanlara yardım için kendi hayatlarını riske atmış ve feda etmiştir. Dört kazazedeyi kurtarmış, ama bu arada kendi hayatlarını da feda etmiştir. Allah mekanlarını cennet eylesin. Ailelerine de başsağlığı diliyorum.''

KİMSE ZORLAMADI CEMİL KAPTAN'I...VİCDANI ELVERMEDİ

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''7 kuvvetinde havada denize çıkmaya hiç kimse zorlamadı Cemil Kaptan'ı. Vicdanı, denizcilik kültürü ve inancı, orada (İmdat) diyen insana bakmayı, onuruna yediremedi. Çıktı, hayatını bedel olarak ödedi.

İşte bu kadar işine, ülkesine saygısı olan, bağlılığı olan bir ekiple çalışıyoruz biz. Tenkit etmek kolaydır. İş yapmayanlar sürekli tenkit ederler. Hiçbir şey yapmazsanız hiç hata yapmazsınız. Ama bu mudur bu ülkeye hizmet? Bu mudur bizim görevimiz? "

ŞİMDE BÖBÜRLENİP ÖVÜNÜYORUZ

Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasına girme hedeflerini hatırlatan Yıldırım, ülkenin geçmişten bugüne geldiği noktaya değindi. Hükümet olarak belirledikleri 2023 hedefini anlatan Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

''2002 yılı Türkiye'de internet, ADSL, geniş bandı bilen yok. Çevirmeli internet 56K. Kağnıdan daha yavaş. Allah'a şükür şimdi gigabyte, olmadı terabit'leri konuşuyoruz. Sayması bile zor. Elinizdeki cep telefonu, dünya avucunuzun içinde. Böbürleniyoruz, övünüyoruz, (ABD'den, Avrupa'dan daha iyiyiz) diye. Bundan daha büyük gurur olur mu? Yıllarca onlara imreniyorduk, (Hızlı trenleri var, iletişimleri şöyle, altyapıları böyle)... Şimdi onlar bize imreniyorlar. Türk insanı, sizler bunu hak ediyorsunuz. Bunu başaran sizlersiniz, beraber başardık.''

TERÖRLE İLGİLİ SÖZLERİ KİMSE HEVES ETMESİN

Türkiye'nen teröre karşı verdiği mücadeleye de değinen Bakan Yıldırım, "Hiç kimse heveslenmesin. Bu ülke öyle kolay elde edilmedi. Gelen nice milletler, nice devletler var. Hepsi bir bir yok olmuş gitmiş. Ama en zor şartlarda bile hiç kimsenin boyunduruğu altına girmemiş, esareti altına girmemiş tek ulus var, o da Türk milleti. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu millet üzerinde oyun kurmaya çalışanların bir sefer değil, iki sefer değil, 10 sefer düşünmeleri lazım. Hiçbir güç, odak, iç ve dış mihrak, bu milleti bölemez, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini yok edemez. Bunu herkesin bilmesi lazım.

NE UZLAŞACAĞIZ KARDEŞİM

Efendim, (Uzlaşalım, anlaşalım. Niye bu kadar sert gidiyorsunuz). Ne uzlaşacağız kardeşim? Kimin adına uzlaşacağız? Bu toprakları şehit kanıyla sulayan ecdatlar bu toprakların sahibidir. Kim, onlar adına (Al şurası senin olsun) diyebilir, kim buna rıza gösterebilir? Biz bu topraklarda kader birliği yaptık. Bin yıl önce bu ahtı yaptık, Alevisi, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle 72 milletiyle biz bu topraklarda ahdettik. Bir olduk, beraber olduk, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Trablus'ta, Balkanlar'da, Galiçya'da, bugünlere geldik. Bundan sonra da evvel Allah bu millet, bu ülkeyi bir ve beraber, ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe, vatanımızı, milletimizi, üniter devlet yapımızı ilelebet yaşatacak güçtedir, kuvvettedir. Ayrılıkçıların, teröristlerin yapacağı bir iş vardır. Enerjilerini boşa harcamasınlar. Eğer söyleyecekleri fikirleri varsa gelsin bunu söylesinler, bu ülkenin kalkınmasını, ilerlemesini geciktirmesinler. Söyleyeceğimiz budur.'' 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER