ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2013 Cumartesi 09:49

Bilal Erdoğan'la ilgili iddialar yalan

Bilal Erdoğanla ilgili iddialar yalan

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bilal Erdoğan hakkında ortaya atılan iddialar üzerine açıklamada bulundu.


Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da içinde bulunduğu bir şirkete ihalesiz veya ihale kanunu dışında termik santral verildiği yolundaki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yıldız, “Birileri Başbakanın oğlunun da ortak olduğu şirkete kapsam dışında termik santral ihalesi verildiği yolunda iddialarda bulunmuş. Bunların tümü yalan” dedi. Halen Kangal, Seyitömer ve Hamitabad termik santrallerinin ihale edildiğini, Yeniköy, Kemerköy, Yatağan ve Çatalağzı termik santralleri de ocak ve şubatta ihaleye çıkarılacağını anlatan Yıldız, “Geriye kalan 7 santral de daha sonra ihale edilecek. Her şeyin, yalanın da bir sınırı var” diye konuştu. Başbakanın da oğlunun üyesi olduğu TÜRGEV Vakfı’nın, her kurum, kuruluş, dernek ve vakıf gibi trafo isteğinde bulunduğunu ifade eden Yıldız, “Bu şekilde binlerce trafo yeri veriliyor. Bir de maden sahasıyla ilgili iddialar var. Bu da yalan. Madenle ilgili ruhsat bir sürü değerlendirmeden geçtikten sonra Orman Bakanlığı’nın kriterlerine göre veriliyor. Üstelik maden sahasıyla ilgili SİT çalışması da devam etmektedir. Usulsüzlüğü kim yaparsa, yapıyorsa onun cezasını vermek bize düşer. Yani bazı yayın organlarında yer alan 3 iddianın 3’ü de yalandır” dedi.

TCDD: Kasıtlı fesat aranıyor

Kirli, operasyonda hedef haline getirilmeye çalışılan TCDD’den yapılan açıklamada “TCDD, son 10 yılda binlerce farklı firmayla çalıştı. İşlerin 5-10 firmaya yaptırıldığı, kendi aralarında işleri paylaştıkları iddialarının gerçekliği yoktur” denildi. Açıklamada ayrıca medyanın mahkeminin karar verdiği, bu nedenle TCDD’nin zorunlu olarak uyguladığı ihalede bile fesat aradığını ifade edildi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER