ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ocak 2014 Çarşamba 11:42

Beyşehirli balıkçıları şimdi de sisli hava vurdu


Geçimlerini Beyşehir Gölü'nden sağlayan Beyşehirli balıkçılar, gölün donması sorununun ardından şimdi de gün boyu etkili olan sis yüzünden avlanmaya çıkamıyor.
Türkiye'yi etkisi altına alan Sibirya soğukları nedeniyle bir süre önce tamamı donarak buzla kaplanan Beyşehir Gölü'nde balıkçılık faaliyetlerine ara verilmişti.
Uzun süre göle açılamayan ve "ava paydos" diyen Beyşehirli balıkçılar, dört gözle buzların eriyeceği günleri beklemişti. Gölü tamamen donduran buzlar çözüldü ama bu defa bölgede hemen ardından gelen sisli hava etkili olmaya başladı. Beyşehir Gölü üzerinden günlerdir kalkmayan yoğun sis nedeniyle kaybolma riskine karşı göle açılamayan avcılar faaliyetlerine bir türlü başlayamadı.
Avcılar, havaların açılıp göl üzerinden sis bulutlarının kalkmasını ve mavi sulara yeniden açılacakları günleri beklemeye başladı.
Bu arada, Beyşehir Gölü'nün önce donması, ardından sisli havalar nedeniyle bölgede tatlı su balığı üretimi yapılamayınca ilçedeki satış noktalarında yer alan tezgahlarda deniz ve çiftlik balıkları boy göstermeye başladı. Vatandaşları kış aylarında balık yemekten mahrum bırakmak istemeyen satıcılar, denizlerden ve çiftliklerden getirdikleri ürünleri satışa sunmaya başladı.
Balık marketi sahibi Abdullah Kurt, sis yüzünden tatlı su balığı avı yapılamadığı için alternatif olarak deniz ürünleri satışına başladıklarını söyledi. Kurt, "Tezgahlarımızda gördüğünüz gibi sadece deniz balığı satıyoruz. Avcılık yapılamadığından gölün hiçbir yanından şehir merkezine göl balığı gelmiyor. Sisten dolayı balıkçılarımız avlanmaya çıkamıyor. Çünkü, sisli havada göle çıkıldığında kaybolma ve ölüm tehlikesi var" diye konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER