ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 16:18

Beyoğlu'ndaki "o saray" ziyaretçilere açılıyor

Beyoğlundaki "o saray" ziyaretçilere açılıyor

Beyoğlu'nda, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu rezidansı olarak kullanılan 167 yıllık Fransız Sarayı, 27 Eylül'den itibaren ziyaret edilebilecek.


Beyoğlu'nda, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu rezidansı olarak kullanılan 167 yıllık Fransız Sarayı, 27 Eylül'den itibaren ziyaret edilebilecek.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, "Ulusal Miras Günleri" kapsamında 27 Eylül'de ziyarete açılacak sarayı basın mensuplarına gezdirdi.

Başkonsolos Domenach, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 1536'da Kanuni Sultan Süleyman ve 1. François arasında Alman İmparatoru Şarlken'e karşı kurulan ittifakla başladığını anlatarak, bunun dünyadaki ilk diplomatik ilişki olduğunu söyledi.

Arazisi 400 yıldır Fransa'ya ait bulunan ve birçok yangından sonra yeniden yapılan sarayın 1839-1847 yılları arasında inşa edildiğini belirten Domenach, günümüzde büyükelçi ve konsolos ikametgahı olarak kullanılan Fransız Sarayı'nın, iki ülke arasındaki yaklaşık 500 yıllık dostluğu temsil ettiğini vurguladı.

Fransız Sarayı'nı, İstanbul'un ulusal mirasının bir parçası olduğu için ziyaretçilere açma kararı aldıklarını bildiren Domenach, ziyaret kapsamında, sarayın, bahçenin ve kilisenin gezilebileceğini anlattı.

Başkonsolos Muriel Domench, ilgi duyanları saray ve sırlarını keşfetmeye çağırdı.

Fransız Sarayı, randevu sistemiyle ve saatlik gezilerle ziyaret edilebilecek. Meraklıları, saraydaki tarihi eşyaları, Roma döneminden heykelleri ve resimleri yakından inceleyebilecek.

Tarihi Fransız Sarayı'nda bu yıl ramazanda iftar verilmişti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER