ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 21:20

Beyoğlu’ndaki IŞİD protestosuna polis müdahale etti

Beyoğlundaki IŞİD protestosuna polis müdahale etti

Beyoğlu Tünel meydanında toplanan bir grup, IŞİD’i protesto etti. Taksim’e doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.


Kalkanlarla müdahale ederek grubu uzaklaştıran polis bazı göstericileri gözaltına aldı. Arbede sırasında bir kadın da yaralandı.

Çeşitli sivil topum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi üyesi bir grup IŞİD’in Kobani’ye yönelik bombalı saldırılarda kullandığı araçları Türkiye sınırından geçirildiği iddiasıyla Tünel meydanında eylem yaptı. IŞİD ve hükümet aleyhine slogan atan grup daha sonra İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapmak istedi.

Taksim’e doğru hareketlenen grubun önü çevik kuvvet ve TOMA’larla kesildi. Yürümekte ısrar eden gruba polis kalkanlarıyla müdahale etti. Eylemcileri uzaklaştırmak isteyen polis bazı şahısları gözaltına aldı. Yaşana arbede sırasında bir kadın da yaralandı. Yerde yatan kadına çevredeki vatandaşlar yardım etti. Eylemcilerin büyük bölümü müdahalenin ardından dağıldı. Kalan az sayıdaki protestocu ise bekleyişini sürdürüyor. Polisin bölgedeki güvenlik önlemi de devam ediyor.

























KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER