ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 17:29

Beyaz Bayrak'ta istenilen olmadı

Beyaz Bayrakta istenilen olmadı


Antalya’da, 2006’da hayata geçirilen, işletmelerin gıda güvenliği ve hijyen konusunda en üst seviyede olduğunu gösteren ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasında istenen sonuç elde edilemedi. Türkiye’de bir örneği daha olmayan ve sıkı kriterleri yerine getirilen işletmelere ödül olarak verilen beyaz bayrağa, altı yılda 174 işletme başvurdu, sadece 31 tanesi alabildi. İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Başkanı ve Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, “Beyaz bayrakta bir türlü umduğumuz aşamaya gelemedik.” dedi.

İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu başkanlığında, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde toplandı. Toplantının başında konuşan Hakkı Loğoğlu, beyaz bayrakta istenilen seviyede olunmamasından yakındı. “Bayrak artışı istenilen hızda ilerlemiyor.” diyen Loğoğlu, Antalya’nın faydası için bundan sonraki dönemde bayraklı işletme sayısını artırmak için uğraşacaklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da beyaz bayrak konusunun bir prestij işi olduğuna işaret ederek, daha yoğun çaba içinde olacaklarını ifade etti. Dallı, beyaz bayrak için bu yıl 5 firmanın müracaat ettiğini, bunlardan almaya hak kazanan ikisine ödülün verileceğini belirtti.

'Beyaz Bayrak' uygulamasının başladığı 2006 yılında 63 firma ödüle müracaat etti. Yapılan 81 denetim sonucu 11 firma almaya hak kazandı. Geçen yıl ise 18 başvurudan 4’ü olumlu sonuçlandı. Son 6 yıl içinde beyaz bayrak için toplam 174 başvuru yapılırken, 40 firma almaya kazandı. Ancak, toplam 9 firmanın bayrağı, gerekli kriterleri devam ettirmediği için geri alındı.

FİLM ARASI BEYAZ BAYRAK TANITIMI

Beyaz bayrağın, istenilen ilgiyi görmemesi üzerine çalışma başlatıldı. 28 Şubat 2013 günü Beyaz Bayrak tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, iki alt grup belirlendi. Alt grupların 21 Mart 2013’te yaptığı toplantıda belirlenen bir dizi öneri, kurulun onayına sunuldu. Beyaz bayrak farkındalığı oluşturmak için yapılan öneriler arasında; reklam filmi çekilmesi, bayraklı firmalara reklam yapmada kolaylık tanınması, tanıtımla ilgili web sayfası hazırlanması, televizyon, dergi ve gazetelerde beyaz bayrak tanıtımlarına yer verilmesi, turizm firmalarıyla ortak çalışma, İngilizce, Almanca, Rusça dillerinde tanıtım yapılması, havaalanı ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde tanıtım yapılması, sinemalarda film öncesi ya da arasında beyaz bayrak reklamı gösterilmesi, kongrelerde stant kurulması, beyaz bayraklı işletmelerin turizm teşviklerinden yararlanmasının sağlanması, dikkat çekici ortak bir slogan belirlenmesi yer aldı. Kurul, önerileri onayladı.

ÖDÜL ALANLAR

Toplantı sonunda; Manavgat’taki Villa Side Residence Otel ile Antalya’daki bir AVM’de faaliyet gösteren Polen Tantuni isimli firmaya, beyaz bayrak ödülü ve beratı verildi. Ayrıca, toplantı sonunda eğitimlerini tamamlayan 15 gönüllü gıda müfettişi kimliklerini aldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER