ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:27

Beton pompalama aracı binanın üzerine devrildi

Beton pompalama aracı binanın üzerine devrildi


 Gaziosmanpaşa’da beton pompalama aracı, iki katlı binanın üzerine devrildi. Deprem olduğunu sanan bina sakinleri korkuyla dışarı fırladı. Devrilen araç itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla kaldırıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1058 Sokak’ta saat 09.30 sıralarında meydana geldi. İnşaatı süren binaya beton pompalayan araç 10 numaralı binanın önüne park etti. Sabitleyici ayaklarını kaldırma ve yola yerleştiren araç inşaata beton pompalamaya başladı. Kısa süre sonra beton pompalama aracının ayaklarının bulunduğu kaldırım çöktü. Pompalama aracı da iki katlı binanın üzerine devrildi.

Olay sırasında uyumakta olan Mustafa Karaca ve ailesi deprem olduğunu düşündü. Bina sakinleri korkuyla kendilerini dışarı attı. Çöken kaldırım ve toprak parçaları da binanın bodrum katındaki kaportacı dükkanına girdi. İçerde araç tamir eden Cevat İskender ise ölümden döndü. İskender ile arkadaşı sadece 2 metre uzakta olduğu içen kurtulmayı başardı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis, emniyet şeridiyle sokağı kapatarak çevre güvenliği aldı. Devrilen beton pompalama aracını kaldırmak için itfaiye ekipleri yaklaşık 3 saat uğraştı. Devrilen araç itfaiye vinciyle düzeltilerek olay yerinden kaldırıldı.

Bina sahibi Mustafa Karaca, yeterli tedbir almadığını iddia ettiği inşaat görevlilerine tepki gösterdi. Kadraca, olay esnasında uyuduklarını ve duydukları gürültüyle yataktan fırladıklarını söyledi. Deprem olduğunu düşündüklerini aktaran Karaca, dışarı çıkınca olayı anladıklarını belirtti.

Kaporta dükkanında çalışan Cevat İskender de yoldan sesler geldiği ve bir anda kaldırımın çöktüğünü ifade etti. İskender, can kaybı ve yaralanmamanın olmamasının kendileri teselli ettiğini dile getirdi.

Devrilen betop pompalama aracının sahibi Erhan acar ise kendilerinin bir ihmalinin bulunmadığını savundu. Acar, İstanbul’da nerenin altının boş olduğunun belli olmadığını ve benzer kazaların bu yüzden yaşandığını öne sürdü.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER