ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 17:59

Berkin'in cenazesinde istenmeyen kareler

Berkinin cenazesinde istenmeyen kareler

Berkin Elvan'ın cenaze töreninde bir grup eylemci cenaze kortejinin yakınından geçen itfaiye aracına saldırdı.


 

Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet ederek komaya giren ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın cenazesinde olaylar çıktı. 

Berkin Elvan'ın cenazesi mezarlığa götürülürken kalabalığın arasında kalarak darbedilen itfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bir işyerinin bodrum katında meydana gelen yangına müdahale etmek üzere Şişli'ye giden itfaiye aracında bulunan ve Berkin Elvan'ın cenaze törenine katılan kortejdeki bazı kişiler tarafından darbedilen ifaiye erinin, ayakta tedavi edildiğini belirtti.

Yetkililer, itfaiye görevlisinin yumruklarla darbedildiğini ve parmağının incindiğini aktararak, sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Berkin Elvan'ın cenaze törenindeki kortejin Darülaceze yakınlarından geçişi sırasında kalabalığın arasında kalan bir itfaiye aracına vurmaya başlayan bazı kişiler, aracı bırakıp kaçan itfaiye görevlisini, E-5 Karayolu üzerinde yakalayarak darbetmiş, araya giren kişiler tarafından bir minibüse bindirilen itfaiye görevlisi, bölgeden uzaklaştırılmıştı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER