ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Mart 2014 Perşembe 15:07

Berkin Elvan'la gündeme geldi istifa etti

Berkin Elvanla gündeme geldi istifa etti

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz istifa etti.


Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, "İstifa dilekçemi, Tunceli Valiliği makamına sundum. Konuyla ilgili açıklama yapmayacağım. İstifamız hayırlı olsun" dedi.

Kasım 2011 tarihinden bu yana Tunceli’de Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hayati Yılmaz, Gezi olaylarında yaralandıktan aylar sonra hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünün ardından kentte yaşanan toplumsal olaylarla ilgili yayımladığı mesajla gündeme gelmişti. Müdür Yılmaz, kentte meydana gelen olaylarda polis araçları ve işyerlerinin zarar görmesi üzerine Twitter hesabından "Canlar yerine camlar kırılsın." yazmıştı.

Emniyet Müdürü Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından Tunceli’deki olayların ikinci gününde kalp krizi geçirerek şehit olan Polis Memuru Ahmet Küçüktağ’ın Elazığ’da düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada da "Kavgamız öfkelilerle değil, öfkenin sebepleriyle olacak." demişti.

Emniyet Müdürü Yılmaz en son yine Twitter hesabından bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili yer alan haberin linkini vererek, "kimileri acıları yarıştırıyor…" şeklinde mesajı attı.

Yılmaz, istifa dilekçesini Tunceli Valiliği'nin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de gönderdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstifa dilekçemi, Tunceli Valiliği makamına sundum. Konuyla ilgili açıklama yapmayacağım. İstifamız hayırlı olsun" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1965 yılında dünyaya gelen Hayati Yılmaz, ilk ve orta öğreniminin ardından 1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

Komiser yardımcısı olarak atandığı Ankara ilinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki görevinden sonra Başbakanlık Koruma Müdürlüğünde yakın koruma amiri olarak çalışan Yılmaz, 2003 yılında İstanbul'a atandı.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Koruma Şube Müdürlüğü ve çeşitli şube/ilçe emniyet müdürlüklerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Yılmaz, 2010 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Polis Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığında başmüfettişlik görevini yürütürken 10 Kasım 2011 tarihli kararnameyle Tunceli Emniyet Müdürlüğüne atandı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER