ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 17:40

Berkin Elvan yaşamını yitirdi

Berkin Elvan yaşamını yitirdi

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, yaşamını yitirdi.


Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, yaşamını yitirdi.

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 269 gündür tedavi altında bulunan ve son günlerde durumu ağırlaşan Elvan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Elvan'ın cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Adli Tıp Kurumu girişindeki bahçe duvarının demirine Berkin Elvan'ın fotoğrafı ve "Umudun çocuğu Berkin Elvan" yazılı pankart asıldı.

Cenaze gelmeden önce Elvan'ın iki yakını, işlemler için Adli Tıp Kurumu binasına girdi. Bu sırada binaya girmek isteyen iki avukat görevliler tarafından içeriye alınmayınca burada bekleyen grup ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Avukatlar daha sonra binaya alındı.

Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nde

İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Berkin Elvan'ın cenazesi, daha sonra ailesi tarafından teslim alındı.

Cenaze aracından inen Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, ''Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ama ben sadece şunu söyleyeceğim. Benim geniş bir ailem var. Bu saatten itibaren çok candan hissediyorum, milyonlarca Berkin'im var. Türkiye'nin her yerinde insanlar sokağa dökülmüşler. Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah Berkin'imiz hepimize umut ışığı olacak'' diye konuştu.

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenleneceğini, vurulduğu yerde yapılacak anmanın ardından saat 15.00’te Şişli Camisi'nde toplanılıp Feriköy Mezarlığı'na kadar yürünülerek cenazenin defnedileceğini bildirdi.

Çevik kuvvet araçlarına saldıran gruba müdahale

Öte yandan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde Berkin Elvan için bekleyen ve göreve giden çevik kuvvet araçlarına saldıran gruba müdahale edildi.

Elvan'ın yaşamını yitirdiğini haber aldıktan sonra hastane önüne gelen gruptan bazıları, göreve giden iki çevik kuvvet midibüsünün önüne çöp tenekeleriyle barikat kurarak araçların geçişini engellemeye çalıştı. Gruptakiler daha sonra taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı. Polis ekipleri, araçlardan biber gazıyla gruptakilere müdahale etti.

Kalabalıktan bazı kişiler, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Trafiğin açılmasının ardından polis araçları bölgeden ayrıldı. Saldırı nedeniyle her iki araçta hasar oluştu.

Gruptakilerin taşlı saldırısı sırasında yaralanan bir kişiye hastanede müdahalede bulunuldu.

Berkin'in ölümü protesto edildi

Anadolu Adalet Sarayı önünde bir grup avukat, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto için eylem yaptı.

Adalet Sarayı'nın C Blok girişinde toplanan avukatlar, "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganları atarak, alkış tuttu.

ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup da A1 kapısından AK Parti Genel Merkezine yürümek istedi.

Eskişehir Yolu'nun bir bölümünü trafiğe kapatan göstericilerin önü polis tarafından kesildi.

Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde toplanan grubun da Kızılay'a izinsiz yürümek istemesi üzerine polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıya rağmen dağılmayan ve yürümek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Bunun üzerine kampüsün içine giren grup, polisin olay yerinden çekilmesinin ardından Kızılay'a yürüdü.

Akdeniz Üniversitesinde bir grup öğrenci, Berkin Elvan için eylem yaparak, bir seminerin yapıldığı fakültenin konferans salonuna girmeye çalıştı. Polis ile grup arasında arbede yaşandı.

Kocaeli'de Umuttepe Yerleşkesi'ndeki KOÜ Sosyal Tesisleri önünde toplanan bir grup öğrenci, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyarak slogan attı. Daha sonra rektörlük binasına yürüyen öğrenciler içeri girmek isteyince, üniversitenin güvenlik görevlileriyle aralarında arbede çıktı. Polis ekipleri, göstericilerden 2 kişiyi gözaltına aldı.

Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Müge Karakoç, İzzet Caysal Caddesi'nin trafiğe kapalı bölümünde, Berkin Elvan'ın fotoğrafı ve "Çocuklar uyurken susulur! Ölürken değil" yazılı pankartla hareketsiz bekleyerek eylem başlattı.

Denizli'de Berkin Elvan için düzenlenen eylemde, belediye hizmet binasına pankart asan ve indirmemek için direnen 4 kişi ile destek vererek polise tepki gösteren 2 kişi gözaltına alındı.

TBMM Başkanı Çiçek'ten Elvan'ın babasına başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a başsağlığı diledi.

TBMM Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Çiçek, Gezi olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür tedavi altında bulunan Berkin Elvan'ın vefat etmesi nedeniyle, Elvan'ın babası Sami Elvan'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Elvan'ın babasına başsağlığı

Bu arada, CHP'den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Berkin Elvan’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğu ve "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dediği belirtildi.

Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Elvan'ın babasını da telefonla arayarak görüştü ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada, "Kılıçdaroğlu, 269 gün yaşama direnen Berkin’e rahmet, ailesine, Gezi eylemcilerine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi" ifadesine yer verildi.

"Son derece üzücü bir hadise"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Berkin Elvan'ın ölümünden üzüntü duyduklarını söyledi.

Elvan'ın ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Elvan, "Allah rahmet eylesin. Biz tabi bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Yılmaz: Son kayıp olmasını umut ederiz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Berkin Elvan'ın vefat etmesine ilişkin, "Gezi Parkı olayları sırasında oluşturulan hoşgörüsüz atmosferin bedelini ülke olarak, gencecik insanlarımızın kaybı ve çok sayıda kişinin sakat kalmasıyla ödedik. Berkin Elvan'ın vicdanımızı sızlatan son kayıp olmasını umut ederiz" dedi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER