ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Nisan 2013 Salı 11:09

Bergama Ticaret Odası’ndan vefa

Bergama Ticaret Odasından vefa


İzmir’in Bergama ilçesinde Agrobay Seracılık’ın sahibi Hasan Şentürk, vefatının yıldönümünde Ticaret Odası’na ait Tarihi Tonoz’da düzenlenen törenle anıldı.

    Törende tarihi Tonoz’daki salona 'Hasan Şentürk Toplantı Salonu' adı veridi. Törene Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Ali Yazıcı, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Yayakent Belediye Başkanı Halil Hakkı Ergül ve Poyracık Belediye Başkanı Ahsen Özçam, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası meclis üyeleri ve meslek odası başkanları katıldı.

    Burada bir konuşma yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, katılımları için tüm konuklara teşekkürlerini iletti. Ege Bölgesi’nde ve Türkiye’ye de ilk organik sera üretimini kuran ve kendini vatanı için hizmet etmeye adamış çok değerli insan merhum Hasan Şentürk’ün ölümünün birinci yıldönümünde, Bergama Ticaret Odası meclis üyelerinin ortak kararınca tarihi Tonoz binasına, anısına 'Hasan Şentürk Toplantı Salonu' ismini verdiklerini belirtti.

    Bergama Kaymakam Yücel, takdire şayan gayretiyle Bakırçay bölgesine çok büyük katkıları olan Hasan Şentürk’ü hayırla yâd ettiklerini belirterek isminin yaşatılması adına Ticaret Odasına bu jestinden dolayı teşekkür etti.

    Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da Ticaret Odası yöneticilerine teşekkür ile başladığı konuşmasında örnek haline gelen, jeotermal kuyular ile ısıtılıp büyütülen organik seracılığı kurup geliştiren ve Türkiye’nin en büyük sera alanı haline getiren merhum Hasan Şentürk’ün bölge adına büyük bir girişimciliğe ve unutulmayacak işlere imza attığını dile getirdi.

    Hasan Şentürk’ ün kardeşi Abdurrahman Şentürk, ağabeyleri Hasan Şentürk’ün Ankara’da kalmayı hiç düşünmediğini, tam bir Bergama sevdalısı olduğunu, abisinin yukarılara kadar taşıdığı bayrağı artık kendilerinin devraldığını, bölge adına daha da yukarılara taşımanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi. Hasan Şentürk Toplantı Salonu açılış kurdelesini gözyaşları eşliğinde Hasan Şentürk’ün kızları Arzu Şentürk ve Ayşenur Şentürk kesti. Daha sonra konuklar Hasan Şentürk Toplantı salonuna geçerek burada 'Bakırçay da Seracılık ve Türkiye’deki yeri ve anlamı' konulu paneli dinledi.

    Panelde konuşan Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Raşit Zeki Eltez, Yrd. Doç. Dr. M. Kamil Meriç ve Yrd. Doç. Dr. Sumru Eltez, Dünya’da ve Türkiye’de seracılığı geçmişten günümüze gelişini slâytlarla anlattı. Konuşmacılar, merhum Hasan Şentürk’ün kurduğu, Bergama’da gelişip şuan Türkiye’de seracılık anlamında ilk üç sırada yerini alan Agrobay Seracılık hakkında da geniş bilgiler verdi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER