ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 09:51

"Ben müslümanım o marşı okumam"

"Ben müslümanım o marşı okumam"

NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters ABD Ulusal Marşı'nı okumadı.



NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters, içeriğinde hristiyanlıkla ilgili ögeler olduğu gerekçesiyle ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediğini bildirdi ve Utah Jazz maçından önceki seremoniye çıkmadı.

NBA'de geçtiğimiz günlerde oynanan Utah Jazz-Cleveland Cavaliers maçında Cleveland'ın oyuncusu Dion Waiters, ABD Ulusal Marşı okunurken sahaya çıkmamış; hava atışı yapılmadan birkaç saniye önce salona girip yerine oturmuştu. Waiters neden böyle yaptığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Basketfaul'un haberine göre; Ohio basınına konuyla ilgili açıklama yapan Waiters, kendisinin Müslüman olduğunu ve dini inanışları gereği ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediği için, marş okunduğu sırada soyunma odasında kaldığını söyledi.

Bir sonraki maçta, sorun çıkmaması için milli marş serenomisine katılan Waiters'ın bundan sonra nasıl bir karar alacağı bilinmiyor.

Bundan yıllar önce, sonraları Türkiye'de Fenerbahçe forması giymiş olan Mahmoud Abdul Rauf da ABD Ulusal Marşı seremonisine katılmayı reddetmiş ve NBA yönetiminden ceza almıştı. Rauf daha sonra törenlere katılsa da gözlerini kapatıp dua etmeyi tercih etmişti.

ENES KANTER MARŞ SIRASINDA ELİNİ GÖĞSÜNE KOYUYOR

Diğer taraftan NBA'de forma giyen Türk oyunculardan Enes Kanter, ABD Ulusal Marşı okunurken elini göğsüne koyuyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER