ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2014 Çarşamba 15:56

Belediye Başkan Yardımcısı'nın maaş isyanı!

Belediye Başkan Yardımcısının maaş isyanı!

Daha önce de çalışmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla önceki yıllarda gündeme gelen Bayın, "Maaşım 5 bin 193 lira. Burası devlet kurumu. Biz bu parayı hak etmek istiyoruz. Benim gibi olan arkadaşlar ses çıkarmıyor. Böyle adalet anlayışı olmaz. Ben çalışmak istiyorum" dedi.


Tokat Belediyesinde çalışmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla önceki yıllarda gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, "Maaşım 5 bin 193 lira. Burası devlet kurumu. Biz bu parayı hak etmek istiyoruz. Benim gibi olan arkadaşlar ses çıkarmıyor. Böyle adalet anlayışı olmaz. Ben çalışmak istiyorum" dedi.

Bayın, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde bir sosyal paylaşım sitesinde "Günaydın arkadaşlar. Tokat Belediyesinde 37'nci gün oldu, her sabah saat 08.00'de işimin başındayım ama iş yok ama maaş güzel ve peşin. Yorumlarınızı bekliyorum" diye yazdığını söyledi.

Bu mesajının çok sayıda yorum aldığını belirten Bayın, "Yeni yönetimin belediyeye geldiği günden bu yana 37 gün geçti, başkan yardımcısıyım, maaş da güzel, arayan soran da yok. İş de güzel. Her ay tıkır tıkır yatıyor. Paylaştığım yazıya bayağı bir ilgi var. Özelden daha çok geliyor. Özellikle AK Partili arkadaşlar düşüncelerini özelden paylaşmak istiyor. Tahmin ediyorum bu devam edecek. Bunu yazmamın sebebi, özellikle arkadaşların yorumu nedir? Beni seven sevmeyen arkadaşların yorumunu bekliyorum" diye konuştu.

Maaşını hak ederek almak istediğini ifade eden Bayın, şunları söyledi:

"Ben evime ekmek götürüyorum. Çalışmayı seven birisiyim. Ben bunu iki yıl önce yine açıkladım ama sayın başkanda bu tavrı henüz göremedik. Tokat halkı oy vererek seçti, ben de oy verdim. Çalışmak istiyorum. Herkesin hakkına saygı duyması gerekiyor. 37 gündür bekliyoruz. Baktık süreç bizi rahatsız etti. Beklentisi şu: 'Sefer Bayın, sen görevi bırak. İşte biz yeni yapılanmaya gidiyoruz.' Ben basın açıklaması yapıyorum, korkmuyorum, kendisiyle kişisel sorunum yok. Teknik işlerden sorumlu başkan yardımcısı, lise mezunu, bu, bana hakarettir, ben inşaat mühendisiyim. Devlet bana maaş veriyor. Sen getiriyorsun lise mezununu başkan yardımcısı yapıyorsun. Benim maaşım belediyede yüksek maaşlardan biri. 2 yıl önce 4 bin 200 lira diye açıklama yapmıştım, şu anda maaşım 5 bin 193 lira. Burası devlet kurumu. Biz bu parayı hak etmek istiyoruz. Benim gibi olan arkadaşlar ses çıkarmıyor. Böyle adalet anlayışı olmaz. Ben çalışmak istiyorum."

Mail adresine ve sosyal paylaşım sitesindeki hesabına bu konuda yorumlar beklediğini dile getiren Bayın, "Eğer kamuoyu 'istifa et' derse istifa edeceğim. Eğer 'devam et' derse mücadeleye devam edeceğim. Ben kamuoyunun takdirine sunuyorum. Ben çalışmak istiyorum, özeti bu. Üretmeyi seven bir insanım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini belirten Bayın, "Açık ve net söylüyorum, çok değerli bir Başbakandır. Biz her zaman yanında olduk. Her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, 2012 yılında, 3 senedir çalışmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER