ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 13:13

Beklenen Son; Dönüş Çilesi

Beklenen Son; Dönüş Çilesi

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde, deniz araçlarıyla Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar, kentteki karayolları ve feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.


Ramazan Bayramı tatilinin son gününde, deniz araçlarıyla Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar, kentteki karayolları ve feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşların, tatilin son saatleri yaklaşırken dönüş için yollara çıkması nedeniyle Çanakkale trafiğinde zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Kente gelen ve boğazdan geçmek isteyen sürücüler, polis ekiplerince bilgilendiriliyor. Bu araçlar, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bekletildikten sonra kontrollü şekilde Feribot İskelesi'ne gönderiliyor. Boğaz ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, dönüş yolundaki vatandaşların mağdur olmaması için Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu arasında 11, Geyikli-Bozcaada güzergahında iki, Kabatepe-Gökçeada yönünde üç olmak üzere 16 feribotun seferlerini tarifede yazılı saatleri beklemeden yapıyor.

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, TEM Otoyolu İstanbul istikametinde yoğunluk oluşturdu. Bayram tatili için şehir dışına çıkan tatilciler, otoyolun Gültepe mevkisinde uzun araç kuyruğuna neden oldu.

YOĞUNLUK BUGÜN ARTACAK

Yoğunluğun artması nedeniyle bazı bölgelerde sürücüler, 50 kilometrelik hızın altında seyretti. Otoyolun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadükler üzerinde akıcı bir yoğunluğa neden oluyor.

Ayrıca TEM otoyolu Ankara istikametinde yoğunluğun yaşanmadığı gözlendi.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yoğunluğun tatilin son günü olan bugün artması bekleniyor.

İZİNLER KALDIRILDI

İstanbul'dan Anadolu yönüne gerçekleşen tatil göçünün, bugünden itibaren bu kez ters yönde gerçekleşmesi bekleniyor. Perşembe ve Cuma günü iş günü olduğundan, binlerce İstanbullu'nun bugünden itibaren dönüşe geçeceği düşüncesiyle Kocaeli'nde trafik polislerinin izinleri kaldırıldı. Trafik ekipleri yeni memurlarla takviye edildi. Bazı noktalarda özel önlemler alındı.

İDO 17 FERİBOT ÇALIŞTIRACAK

Bayram arifesinin aksine İstanbul yönüne doğru trafik yoğunluğu görüleceğini göz önünde bulunduracn, İDO'nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde yoğun önlemler alındı. Sabah itibari ile Gebze Eskihisar'a geçmek için araç sürücülerinin Topçular'a akın edeceğini dikkate alan İDO, bu hatta bayram öncesi olduğu gibi 17 feribot çalıştıracak. Bu hatta daha hızlı sefer yapılabilmesi için takviye olarak Sirkeci hattından hızlı feribotlarla takviye edilecek.

BANDIRMA'DA DÖNÜŞ ÇİLESİ

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, tatilcilerin dönüş izdihamı erken başladı. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul'a gitmek için limanda oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti.

Ramazan Bayramı'nın son günü, İstanbul'a dönmek için Bandırma Limanı'nda uzun kuyruklar oluştu. Sabah saat 09.45'te başlayan araç ve yolcu taşıma işlemleri, saat 23.55'e kadar devam edecek. Normalde gün içersinde Yenikapı ile karşılıklı olarak 4 seferin yapıldığını hatırlatan İDO Yetkilileri, bayram nedeniyle yoğunluğun dikkate alınması sonucu sefer sayısını 6 feribot ve 4 deniz otobüsü olamak üzere 10'a çıkardıklarını söylediler. Yetkililer, bayramın son günü Bandırma Limanı'ndan İstanbul'a toplam 5 bin 600 yolcu ve bin 200 aracın taşınacağını kaydettiler.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER