ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2014 Perşembe 12:09

Beklenen ilgiyi görmeyince emeğini yaktı

Beklenen ilgiyi görmeyince emeğini yaktı

İstanbul'da düzenlenen 'Erzurum Günleri'ne katılan Kadayıfcı Muammer Usta, fuar beklenen ilgiyi görmeyince elinde kaldığı için küflenen 15 bin kadayıf dolması tatlısını yakarak imha etti.


İstanbul'da düzenlenen 'Erzurum Günleri'ne katılan Kadayıfcı Muammer Usta, fuar beklenen ilgiyi görmeyince elinde kaldığı için küflenen 15 bin kadayıf dolması tatlısını yakarak imha etti.

İstanbul'da bir dernek ve organizatörler tarafından Maçka Küçükçiftlik Parkı'nda 12- 16 kasım tarihleri arasında düzenlenen Erzurum Günleri'nde stant açan, Erzurum'un ünlü kadayıf dolması tatlıcısı Muammer Tanhaş, kendisi gibi birçok esnafın mağdur edildiğini söyledi. Erzurum esnafı olarak haklarını hukuk önünde arayacaklarını vurgulayan Muammer Tanhaş şunları söyledi:



"Böyle bir rezillik olamaz. Fuar adı altında dolandırıldık. Bozulan 15 bin kadayıf dolması tatlısını üzerine benzin dökerek yaktık. Organizasyonu yapanlar hiç bir taahhütlerini yerine getiremedikleri gibi, bir de stant açan esnaftan zorla para tahsil etmek istedi. Fuara Başbakan, İçişleri Bakanı, Vali ve Belediye Başkanlarının katılacağını, aralarında İbrahim Erkal'ın da bulunduğu birçok sanatçının konser vereceğini taahhüt etti. Ama hiçbiri gelmedi. Fuarı belki de toplasan 300 kişi gezdi. Bir hafta içinde bin tane ancak satabildik. Benimle birlikte Erzurum'dan İstanbul'a giden esnaf perişan oldu. Masraflarla birlikte 40 bin liraya yakın zararım oldu. Benim bunlara inanmamın en büyük nedeni bastırılan afişlerde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi logolarının bulunmasıydı."



ERZURUMLULAR VAKFI: ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLDİ

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı ve aynı zamanda Erzurumlular Vakfı ve Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Sabri Seven şunları söyledi:



"Son bir kaç gündür gerek vakfımıza gelen telefonlar ve gerekse şahit olduğumuz hemşehrilerimizin sıkıntılarını görünce üzülüyoruz. Tamamen iyi niyetleriyle yola çıkan Erzurumlu esnafımız maalesef mağdur edilmiştir. Gönül isterdi ki hiç bir hemşehrimiz mağdur olmasın, zor durumda kalmasın ve Erzurum'umuzun adı yerlerde sürünmesin. Bundan böyle İstanbul'da yapılacak olan Erzurum Günleri gibi fuarlar için esnafımız bizleri arayıp bilgi alabilirler."


KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER