ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2014 Cuma 07:13

Bekir Bozdağ'dan 'tayin' açıklaması

Bekir Bozdağdan tayin açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilllerinin sorularını cevapladı.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tayinlerin bir sürgün olmadığını belirterek, "Şimdi asayişte olan bir polisin KOM'a veya KOM'da olan birinin TEM'e veya da başka bir birime verilmesi onun meslekten çıkarıldığı anlamına gelmez" dedi.

TRTHaber'in haberine göre,  Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasını da içeren Yeni Demokratikleşme Paketi'nin görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bozdağ, bakanlıkta gizli tanıklık müessesesinin kaldırılmasına yönelik yürütülen bir çalışma olmadığını ifade ederek, "İleride böyle bir çalışma yapılabilir mi? Mümkün ama şu anda bakanlığımız tarafından bu yönde yürütülen bir çalışma bulunmuyor" dedi.

Adli dinlemeler konusundaki şu anda getirilen güvencelerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hem heyet halinde görüşme hem oybirliği hem sadece kuvvetli şüphenin, tek başına 'şüphe ediyorum' demenin yetmemesi, bu kuvvetli şüpheyi doğuran somut bazı verilerin, delillerin aranacak olması ve sınırlamasının getirilmesi son derece önemli düzenlemeler. Sınır koymak çok önemli. Çünkü buradan hareketle kişilerin mahkumiyetine, çok ağır cezalar almasına neden olacak sonuçlar ortaya çıkmaktadır. O nedenle bunu sağlam bir hukuki güvenceye bağlamak doğru olan."

ÖNLEME DİNLEMELERİ

Bozdağ, önleme dinlemelerinin delil olarak kullanılan dinlemeler olmadığını anımsatarak, "Hukukumuzda doğrudan önleme dinlemeleri bir delil olarak kullanılmamaktadır. Ama kamu düzeni bakımından son derece önemli suçların önlenmesi bakımındanönemli. Orada şu anda bir sınırlama düşünmedik. Çünkü onlar ayrı kanunlarda hem de sonuçları, delil hukuku bakımından farklılıklar olduğu için burada ayrı bir çalışmamız olmadı"  dedi.

Tayinlerin bir sürgün olmadığına işaret eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bir il müdürü değişiyor, emniyet müdürü yardımcılarını, şube müdürlerini değiştirebilir. Çünkü her atamalarda bu olur. İl valisi değiştiğinde de valiler iş bölümünü değiştiriyor. Şimdi asayişte olan bir polisin KOM'a veya KOM'da olan birinin TEM'e veya da başka bir birimeverilmesi onun meslekten çıkarıldığı anlamına gelmez. Bir iş bölümü düzenlemesini elbette oranın amiri durumunda olan kişinin yapması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak son günlerde yaşanan tartışmalar nedeniyle normal zamanda yapılmış olsa rutin görünecek bu işlemler sanki bir sürgün gibi değerlendiriliyor. Bunun doğru olmadığını ifade etmek isterim."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER