ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2013 Pazar 14:15

Bekir Bozdağ'dan Hakan Fidan açıklaması

Bekir Bozdağdan Hakan Fidan açıklaması

Bozdağ, MİT Müşteşarı Hakan Fidan ile ilgili yaptığı açıklamada, " Ak Parti Hükümeti, diktiği Fidan'ı sökmez, söktürmez" dedi.


Göreve geldiği günden bu yana İsrail kaynaklı imaj zedeleme ve algı operasyonlarına maruz kalan Mit Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik uluslar arası kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma saldırılarına yeni bir halka eklendi.

Washington Post makalesinde, Mit Müsteşarı'nın İran'a İsrail hesabına çalışan ajanların listesini verdiği öne sürüldü. Jewis Press isimli gazetede Yori Yanover imzası ile çıkan "Turkey Exposed 10 Israeli Agents in Iran" başlıklı makalede Hakan Fidan açıkça suikaste uğramakla tehdit edildi. Jewish Press resmen "Eğer biri bir sabah arabasında sürpriz bulmayı hak ediyorsa o kişi Türkiye İstihbarat şefi Hakan Fidan'dır." dedi.

DAVUTOĞLU: KARA PROPAGANDA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu günlerce Türkiye gündemini meşgul eden bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, "Aslında Hakan Fidan ile ilgili ortaya konan iddialar gerçekdışı olmanın yanında, sayın Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor. Kara propaganda." dedi.

"AK PARTİ DİKTİĞİ FİDAN'I SÖKMEZ, SÖKTÜRMEZ"

Hakan Fidan'la ilgili en sert açıklama ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, MİT Müşteşarı Hakan Fidan ile ilgili yaptığı açıklamada "Herkes şunu iyi bilmeli ki Türkiye ve Türkiye'yi yöneten Ak Parti Hükümeti, diktiği Fidan'ı sökmez, söktürmez" dedi.

"HERKES BU GERÇEĞİ GÖRMELİ"

Bozdağ, mikroblog sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD basınında Hakan Fidan ile ilgili iddialara cevap verdi. Bozdağ, Hakan Fidan'ın vatana, devlete, bayrağa ve bağımsızlığa sadakatinin tam ve tartışılmaz olduğunu kayderek şunları söyledi;"Hakan Fidan'ın; millet, milletin tam egemenliği, vatan, devlet, bayrak ve bağımsızlığımıza sadakati tamdır, tartışılmaz. Sayın Fidan hakkında yazılan haber ve yorumlar ile bazı güçlerin ona karşı duruşlarının ana nedeni, onun bu değerlere tartışmasız sadakatidir. Sayın Başbakanımızın Fidan'ı atamasının ne kadar doğru/stratejik bir tercih olduğunu, yazılan haber ve yorumlar bir kez daha göstermiştir. Herkes şunu iyi bilmeli ki Türkiye ve Türkiye'yi yöneten Ak Parti Hükümeti, diktiği Fidan'ı sökmez, söktürmez. Herkes bu gerçeği görmelidir."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER