ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 11:39

Beğenilmeyen programı sponsoruna şikayet edecekler


İzlediği televizyon programının aile değerlerine, çocuk ve gençlerin gelişimine uygun olmadığını düşünenler, şikayetlerini programın ana sponsoruna iletebilecek.
     İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneğinin (İKADDER) hazırladığı, "Aile Odaklı Medya İzleme ve Değerlendirme Projesi"yle (AİLEMİZ-P), aile değerlerine saygılı, çocukların, gençlerin zihinsel ve duygusal gelişimlerini önemseyen, sorumlu, bilinçli bir medya oluşturulması planlanıyor.
     Ocak ayında başlayan ve 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan projeyle bilinçli medya izleyicisi oranının artırılması, toplumun taraflarını temsil eden sivil bir inisiyatifin oluşturulması, bireylerin ilgili kişi, kurum, kuruluşlara yayınlarla ilgili olumlu veya olumsuz düşüncelerini göstermelerinde rehberlik edilmesi amaçlanıyor.
     Projeye katılmak isteyenler www.ailemizprojesi.org internet sitesinden üyeliklerini gerçekleştirebilecek. Formu dolduranlar işbirliği yapılan sivil toplum kuruluşlarından birinin kanalıyla projeye dahil olacak. Gönüllüler, sitedeki anketle aileleri açısından ayın en faydalı ve zararlı televizyon programının seçilmesine katkı sağlayacak. Seçilen programlar proje koordinatörlüğünce internet sitesinden ilan edilecek. Oluşturulan 7 kişilik gruplar, bu programlara yönelik tepkileri de RTÜK, televizyon kanalı, program yapımcısı ve ana sponsor firmaya gönderecekler.
    
     -Proje Koordinatörü Akyol-
    
     Proje Koordinatörü Funda Ozan Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile değerlerine saygılı çocukların, gençlerin duygusal ve zihinsel gelişimlerini önemseyen, sorumlu, bilinçli bir medya anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.
     Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de izleyicilerinin yüzde 85'inin televizyon yayınlarından şikayetçi olduğunu buna rağmen sadece yüzde 2,5'inin tepkilerini ilgili kurumlara ilettiklerini kaydeden Akyol, "AİLEMİZ-P, tepkilerin ilgili kurumlara iletilmesinde kolaylaştırıcılık ve rehberlik fonksiyonu görecektir" dedi.
     Projenin gönüllü kuruluşların desteğiyle yürütülen önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak nitelendiren Akyol, proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti.
     Proje sonucunda elde edilecek verilerin raporlaştırılarak kamuoyu, ilgili bakanlıklar, RTÜK, TV kanalları, yapımcılar ve sponsorlarla paylaşılacağını ifade eden Akyol, "Duyarlı bireylerin gayreti, sesiz kitlelerin sesi, medyada bir dönüşüm sağlayacak" dedi.
    
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER