ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2014 Pazartesi 10:27

Bedelli askerlik tartışmalarına son nokta!

Bedelli askerlik tartışmalarına son nokta!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu. Yılmaz, ''Gündemimizde bedelli askerlik yok'' dedi.


AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki 22. İstişare Toplantısı'nın ardından kente gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili düzenleme söylentilerine ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

"Gündemimizde bedelli askerlik yok. 2011 yılının sonunda bununla ilgili yasa çıkardık, uygulaması 2012'de başladı. Hatta bir aylık ilave süre verdik. 'Ola ki taksitler erken oldu, geçti' diyerekten. Dolayısıyla 460 bin vatandaşımızın faydalanabileceği yasayı çıkardık. 30 yaşından gün almış olanlar, 30 bin lira ödemesi kaydıyla 'işte bu vatan hizmetini ve görevini yapmış sayılacaklar' şeklinde. 460 bin kişi varken, 70 bin kişi başvurdu. Dolayısıyla kısa dönemlerde de bedelli askerlik söylentisi çıkarılması, askerlik dönemi gelenlerin askere gitme fikrini ertelettiriyor. Geçen dönem Silahlı Kuvvetlerimize 130 doktor silüsünü alarak askere gitmek için başvuru yaptı. 130 asker gelince dağıtımını yaptık. Kara, deniz, hava ve jandarma ancak gidip teslim olanların sayısı 30'du ve 100 kişi vazgeçti. Neden böyle olmuştur? Muhtemelen bu bedelli söylentileri kişilerin askere gitme kararlılığını da tehir ettiriyor.

O yüzden hep onu söylüyoruz. Affı da bedelliyi de kullanmamak lazım. 'Bütün gündemimizde af da bedelli de olursa, bunlar toplumun sosyal dokusunu bozar' diye düşünüyorum.''

Konuşmanın ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Yılmaz'a çini tabak hediye etti.

Ziyarette, TBMM Kamu iktisadi ve Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Milletvekilleri Soner Aksoy, Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile AK Parti İl Başkanı İshak Gazel de yer aldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER