ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 16:47

Bebeği için "300 bin lira tazminat" istedi

Bebeği için "300 bin lira tazminat" istedi

Mecidiyeköy’deki asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçiden Murat Usta’nın eşi yeni doğan bebeği için inşaat firmasına 300 bin liralık tazminat davası açtı.


Mecidiyeköy’deki asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçiden Murat Usta’nın eşi yeni doğan bebeği için inşaat firmasına 300 bin liralık tazminat davası açtı.

Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014 tarihinde 10 işçinin ölümü ile sonuçlanan asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta’nın eşi Ayşe Usta, 2 Ekim’de dünyaya getirdiği kızı için 300 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Murat Usta’nın ailesi, geçtiğimiz haftalarda 820 bin liralık tazminat davası açmıştı. Ayşe Usta, eşi Murat Usta hayatını kaybettiğinde 8 aylık hamileydi. Eslem Gizem Usta adında 2 Ekim tarihinde bir kız çocuğu dünyaya getiren Ayşe Usta, bir tazminat davası da kızı için açtı ve davanın Usta ailesinin İstanbul 4. İş Mahkemesi’ne açılan dava ile birleştirilmesini talep etti.

Dilekçedeki dosyaların birleştirilme talebinde, ‘’Dava tarihi itibariyle davacı müvekkilimizin henüz tam ve sağ doğumu gerçekleşmemiş olup, müvekkilimiz 02 Ekim 2014 tarihinde doğmuştur.bu sebeple mahkemeniz dosyanın, davalıları ve konusu aynı olan İstanbul 4. İş Mahkemesi’nin dosyasıyla birleştirilmesi talep olunur’’ denildi.

Tazminat davası dilekçesinde, söz konusu kazanın acı ve yürek yakan özelliklerinin yanı sıra kaza tarihinde ölen kişinin eşi Ayşe’nin 8 aylık hamile olmasına dikkat çekildi. Dilekçede ayrıca, “Ölenin eşi Ayşe 02 Ekim 2014 tarihinde doğum yaparak Eslem Gizem Usta adında bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. Küçük müvekkilimizin babasız dünyaya gelmesi, hayatı boyunca babasının desteğinden yoksun kalacak olması, meydana gelen kazanın oluş şekli itibariyle küçük üzerinde yaşamının ilerleyen kısmında onarılmaz ruhsal bunalımlara sebep olacağı kuşkusuzdur. Söz konusu kaza kamu vicdanını rahatsız etmiş olması sebebiyle sayın mahkemenin tahsis edeceği hüküm ile tüm kamu vicdanını ve adalete olan inancını temin edeceğine inancımız tamdır’’ ifadelerine yer verildi.

Davacı için 250 bin TL manevi ve 50 bin TL maddi tazminat talep edildi.


















 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER