ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2012 Salı 21:46

BDP'li Sırrı Sakık'ın cevaplayamadığı soru

BDPli Sırrı Sakıkın cevaplayamadığı soru

Ankara'dan, Habertürk TV'ye bağlanan Sırrı Sakık, spiker Didem Yılmaz'ın "Öcalan neden açlık grevine katılmıyor?" sorusu karşısında bakın ne yaptı...


YAZETE.COM

Abdullah Öcalan'a "uygulanan tecrit"in kaldırılması için Van F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 200 mahkum tarafından başlatılan açlık grevine ilişkin BDP'li vekil Sırrı Sakık'a Habertürk TV ekranlarında oldukça zor bir soru soruldu.

"ÖCALAN NEDEN AÇLIK GREVİNE KATILMIYOR?"

Didem Yılmaz'ın sunduğu "Güne Bakış" programına Ankara'dan bağlanan Sırrı Sakık, Öcalan tecridiyle ve açlık grevleriyle ilgili konuşurken, Didem Yılmaz, Sakık'a  "Öcalan ve BDP'liler neden açlık grevine katılmıyor?" sorusunu yöneltti.

Sırrı Sakık, açlık grevini BDP'nin organize etmediğini, sadece greve destek verdiklerini belirtirken, Öcalan'ın neden greve katılmadığı sorusunu cevaplamadı.

Didem Yılmaz, Öcalan'ın neden greve katılmadığı sorusunu tekrarlayınca zor durumda kalan Sakık, Öcalan'ın liderlik özelliklerini anlatarak konuyu geçiştirme yoluna gitti.

"O ÇOCUKLARIN GÜNAHI NE?"

PKK'nın, Güneydoğu'daki bazı illerde çocuklarını okula göndermemeleri için ailelere baskı yaptığını hatırlatan Didem Yılmaz, Sırrı Sakık'a "o çocukların günahı ne, neden okula gitmeleri engelleniyor, sizin çocuğunuz orda olsa okula göndermez misiniz?" şeklinde isyan etti.

Sırrı Sakık, bu soru karşısında, konuyla ilgili herhangi bir şey söylemeden, hükümetin BDP'nin istediği yasaları acilen çıkarması gerektiğini anlattı.

İŞTE DİDEM YILMAZ İLE SIRRI SAKIK ARASINDAKİ O HARARETLİ KONUŞMA...

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER