ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2012 Çarşamba 15:46

BDP'li Demirtaş'a tokat gibi cevap

BDPli Demirtaşa tokat gibi cevap

Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında Demirtaş'ın Öcalan heykeli ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İl başkanları toplantısında gündemi değerlendirdi.  Erdoğan "Dün BDP'nin eşbaşkanı çıktı bölücübaşının heykelini dikeceğiz dedi. Bunlar ancak beton dikerler. Kalp böyle taştan olunca beton örnek gösteriyorlar. Dünyanın her yerinde diktatör heykeli yıkılırken bunlar dikmek istiyor. Bunlar Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda. Diyarbakır, Batman, Van pislik içinde yüzüyor bunlar beton dikmek istiyor. İşte şimdi tam CHP oldunuz" dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Ülkemize hizmet etme sorumluluğumuzdan asla bir taviz vermedik. Bize rehavet yakışmaz. AK Parti'nin yenilenmesi tazelenmesi sürecini milletimize ve ülkemize hizmet seferberliğiyle paralel olarak gördük. Şu an itibariyle partimize ilişkin tüm süreçleri tamamlamış durumdayız. Çok daha yoğun şekilde geleceğe yoğunlaşıyoruz. Bugün hücrelerini yenilemiş gençleşmiş bir AK Parti var.
Partimizin kuruluşunun üzerinde 11 yıl geçmiş olsa da bugün yeni bir gündür yep yeni bir gündür. Bugün yeni bir başlangıçtır. Yaptıklarımızı millet zaten taktir ediyor.

Türkiye'ye kazandırdıklarımızı tarih sayfalarına kaydediyor. Biz geçmişe değil geleceğe bakan bir anlayışın içindeyiz. Biz geçmişten feyz alarak geleceği inşa etmenin gayretindeyiz. Millete sevgimizi çoğaltarak bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Biz adeta ulu bir çınar gibi toprağın üzerinde boy verirken kökleriyle de toprağın derinliklerine kök salan bir partiyiz. Biz bu milletin partisiyiz.

Bu millet tarih sahnesine dün çıkmış bir millet değildir. Biz Selçuklu'nun Osmanlı'nın kültür ve birikimini devralmış bir milletiz.
Biz hiç bir konuda komplekse eziklik hissine kapılamayız. Önceki gün Rize'de Rizeli çocukların gençlerin Türkiye gençlerinin geçmişte çektikleri eğitim çilelerini dile getirdik. Bir çocuk olarak yaşadıklarımızı dile getirdik.

PATOLOJİK VAKA KENDİ GEÇMİŞİNDEN BAHSEDEMEKTEDİR

CHP Genel Başkanı nedense bundan çok rahatsız olmuş. Belli ki Rizeli çocuklarınn yoksulluğunun sebebinin CHP olduğunu biliyor ve bundan rahatsızlık hissediyor ve bunu patolojik vaka diyor. Patolojik vaka kendi geçmişinden bahsedememektir. CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihini ne de CHP tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de CHP var. Mazlum Dersim ve zalim CHP arasında bir tercih yapamaz. CHP lideri bir reddi miras tercihi yapmış ve Dersim'i unutmuştur ve onunla da daima geçinmiştir. Buradan size Dersimli Seyip Rıza'yı anlattım. Evladı Kerbelayız. Ayıptır günahtır. Seyit Rıza'nın kardeşinin oğlunu kimse hatırlamıyor. CHP lideri de Dersim'in üzerini örtmeye çalışıyor. Biz böyle bir köksüzlük içerisinde değiliz. Biz tarihimize sahip çıkarız hatalarımızla yüzleşir doğrularımızla iftihar ederiz

.ŞEHİRLER DAHA FAZLA KAZANABİLMEK İÇİN SÖMÜRÜLDÜ

Bizim köklü medeniyetimiz içinde şehrin ve şehirleşmenin çok ayrı bir yeri var. biz şehirlerin bir ruhu olduğuna canlı olduğuna sadece insanın şehri değil şehrin de insanı şekillendirdiğine inanan bir memleketiz. Biz şehrin insanı şekillendirdiğine inanan bi milletiz. Büyükşehir tasarısı gündeme geldiğinde şehir medeniyetimiz adeta katledilmiştir. CHP döneminde şehirlerin ruhları yok edildi. 94 te belediye başkanı olduğumda önceki 2 dönemin ağır faturası vardı. İstanbul betonlaştırılıyordu. Biz geldiğimizde 3 emsalin üzerine çıkılmayacak talimatı verdim. Öyle de kaldı. Şehirler daha fazla kazanabilmek için sömürüldü.
Bursa Edirne birer Osmanlı şehridir. Saraybosna Beyrut, Kahire izim ortak medeniyetlerimizin şehridir. Bizim ruh kökümüzü teşkil eden idrak ve inşaa iç içe geçmiştir. Her çeşmede her köprüde o taşlar bir medeniyetin aynası olarak özenle yerlerine yerleştirilmiştir. Her bir cumbanın selamlığın kim geldi penceresinin çardağın medeniyetimizde çok ciddi bir karşılığı var.

Biz işte bu medeniyetlerden maalesef adım adım uzaklaştık. Bunu Büyükşehir yasasında gördük. Sadece nüfus artışı değil bizzat iktidarlar tarafından bizim şehir medeniyetimiz adeta katledildi ve soykırıma tutuldu. CHP tarihinde yüzlerce cami yıkıldı tarihi eser tahrip edildi. Balyozlarla dinametlierle şehirlerin en köklü yapıları şehirlerin ruhları yok edildi. Biz doğruya doğru demkle yanlışa yanlış demekle de mükellefiz. 94'te belediye başkanı olduğumda önümdeki iki dönemin ağır faturası vardı. İstanbul betonlaşıyordu.
Şimdi ne oldu? Plan notları adı altında gene bu üç emsali daha farklı emsale çıkarmak için bir tilki kurnazlığı içerisinde şehirler sömürülmeye devam ediliyor.

İşte buna adeta ajan gezdirir gibi ekiplerinle dolaştıracaksin diyorum çevre ve şehircilik bakanlığına. Emsalden başlayıp plan notlarına kadar buları gözden geçirip bunları yıkmayı tarihi bir görev telakki edeceğiz. Hiç acımadan. Eğer biz bugün acırsak yarın acınacak hale geçeriz. Maalesef biz sağcı muhafazakar yönetimler tarafından bu yıkımları yaşadık. Şehirlerin ruhlarına dokunmanın vebali çok ağırdır arkadaşlar.

“TAKSİM’DEN RAHATSIZ OLDULAR”

Taksimde olduğu gibi yıkılan tarihi yeniden ayağa kaldırmaya çalışacağız. Ne yazarsanız yazın biz taksimi tekrar ruhuyla buluşturuyoruz buluşturacağız düşünebiliyor musunuz. Artık 2 asır öncesinin taksim meydanı yok . 15 milyonluk şehrin bir meydanı yok.Taksim meydanında trafiğin alta alınması bile beyefendileri rahatsız ediyor. Bugün o meydanın tarihi yok. Meydanı yok.. Sultanahmet’in meydanı yok. AK Parti iktidarı 2 büyük meydan kazandırmanın adımlarını atmıştır.

Taksim Kışlası'nı eskisine uygun bir şekilde inşaa etmek onları rahatsız etti. Bir çok darbeler oldu, biz gençlik yıllarında Beyazıt meydanmındaydık Sultanahmet Meydanı'ndayız. Oralarda 300 bin kişiyi gösteri yapıyorduk. Oralar artık turtistik mekanlar haline geldi. Onun için İstanbul'a iki büyük meydan kazandırmanın gayreti içindeyiz. Özümüzle kökümüzle ecdadımızın tasavvuruyla örtüşen bir mimari yapılaşmadan yanayız.

BUNLARIN CHP’DEN FARKLARI YOK

Dün bölücü örgütün temsilcisi liderimizin heykelini dikeceğiz diyorlar. Kalp olmayınca beton dökerler. Bunlar bölgenin CHP'si olma yolundalar. Öldürmede süründürmede CHP'den bir farkları yok. Farklılıklara tahammülleri yok. Heykel olayına da girdiler ve fark tamamen ortadan kalktı. Ortalığı pislik götürüyor sizin derdiniz heykel dikmek. Kusura bakmayın millet yeni bir faşizme asla ama asla geçit vermez. Saddamın Stalin'in TİTO'nun, Esad'ın heykelleri tek tek yıkılıyor. Bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Bunlar bölgenin CHP'si olma yolundalar. Bunlar ancak böyle beton dökerler. Bunların CHP’den bir farkları yok.

İşte şimdi tam CHP oldunuz. Bu millet yeni bir CHP’ye tahammül etmez. Heykel olayına da girdiler ve fark tamamen ortadan kalktı. Ortalığı pislik götürüyor sizin derdiniz heykel dikmek. Kusura bakmayın millet yeni bir faşizme asla ama asla geçit vermez. Saddam’ın Stalin'in TİTO'nun, Esad'ın heykelleri tek tek yıkılıyor.
Bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri olan doğunun o manevi atmosfer o heykel yapılmadan parçalayacak kudrete sahiptir. MHP bu yasa Türkiye'nin üniter yapısını zedeliyor dedi yasaya böyle karşı çıktı. CHP ne olduğunu anlamadan bu yasaya karşı çıktı.
Yerel yönetimler reformunu aynı şekilde ülkeyi böleceğini iddia ediyorlar.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER