ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2013 Çarşamba 12:15

BDP'den Fethullah Gülen'e destek

BDPden Fethullah Gülene destek

Fethullah Gülen'nin Kürtçe yayınlanan gazeteye yaptığı açıklamalarına BDP'den destek geldi.


Erbil'de Kürtçe yayımlanan Rudaw Gazetesi'nden Rebwar Kerim'in barış süreci, ana dilde eğitim, temel hak ve hürriyetler başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ve bölgedeki hizmet faaliyetleri hakkındaki sorularına cevap veren Fethullah Gülen'nin açıklamalarına Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) destek geldi.

BDP Muş Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık, Gülen'nin bu konudaki açıklamalarıyla ilgili, vicdan sahibi olan herkesin bu pencereden hayata böyle bakması ve sürece katkı sunması gerektiğini söyledi. Sakık, şu ifadeleri kullandı: "O açıklamalarını ben de okudum, çok insani ve vicdani bir açıklama oldu. Uzun yıllardır bu Kürt halkının mücadelesinin de bu noktada olduğunu yani ana dilde temel haklar konusunda bir lütuf olmadığını, Hocaefendi'nin bu konudaki açıklamalarını okuyunca vicdani ve ahlaki bulduk. Vicdan sahibi olan herkesin bu pencereden hayata böyle bakması gerekir ve sürece katkı sunması gerekir."

"KÜRTLERİN TALEPLERİ DE HOCAEFENDİ'NİN SÖYLEDİĞİ ŞEYLER"

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da Gülen'nin açıklamalarının doğru şeyler olduğunu ve kendisinin de bu açıklamalara aynen katıldığını vurguladı. İnsana Allah'ın verdiği hakların verilmesinden daha doğal birşey olamayacağını dile getiren Canan, bugün Kürtlerin de taleplerinin Gülen'nin söylediği şeylerin yönünde olduğunu kaydetti.

Bu talepler karşılanınca elbette eşitlik temelinde Kürtlerin ve Türklerin bir arada yaşamasının zaten mümkün olduğunu vurgulayan Canan, "Tüm mücadele de aslında bunun içindir. Elbette karşılıklı hissiyatları da anlamak gerekir. Birbirlerinin hassasiyetlerine saygı gösterilmeli, bu da çok doğru bir yaklaşım." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER