ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Eylül 2014 Perşembe 10:14

BDP, tıp ve hukuk fakültesi istedi

BDP, tıp ve hukuk fakültesi istedi

BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe dil eğitiminin Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin hedefleri arasında olmasının sevindirici olduğunu belirterek, üniversitede hukuk ve tıp fakültelerinin de açılması temennisinde bulundu.


BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe dil eğitiminin Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin hedefleri arasında olmasının sevindirici olduğunu belirterek, üniversitede hukuk ve tıp fakültelerinin de açılması temennisinde bulundu. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve beraberindeki heyet, Barış ve Demokrasi Partisi’ni (BDP) ziyaret etti. BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SEU Rektörü Prof. Dr. Doğan, Üniversitenin Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğan, öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Polat, Meslek Yüksekokulu Müdürü Kenan Bora ve SKS Daire Başkanı Muhammet Fazla, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Rektör Doğan, BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt’e Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile ilgili bilgi verdi. Bu yıl 5 programla öğrenci almaya başladıklarını hatırlatan Rektör Ekrem Doğan, Diyarbakır ve bölgede Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ne olan teveccühü anlattı. Bazı bölümlerde Kürtçe’nin Kurmanci, Sorani ve Zazaki lehçelerini de öğreteceklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, “Hemşirelik Bölümünde Kurmanci, Dış Ticaret Bölümünde de Sorani’yi öğreteceğiz. Yurtdışında Kürtçe konusunda doktora yapmış akademisyenleri buraya getirtip, beyin göçünü de sağlamayı planlıyoruz. Kürtçe yüksek lisans ve doktora programlarını da açmak istiyoruz.“ dedi. Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan da üniversite olarak kamu kuruluşları ve sivil toplum inisiyatifleriyle ortak çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını vurguladı. Sosyal projeleri kentin dinamikleriyle yürütmek istediklerinin altını çizen Erdoğan, Sürekli Eğitim Merkezi ile de halkı üniversitenin çalışmalarına dahil etmek istediklerini aktardı.

ZÜMRÜT: BÖLGEMİZ BİLİM VE EĞİTİME AÇ

BDP İl Eş Başkan Zümrüt de Diyarbakır’da ikinci bir üniversitenin açılmış olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bölgenin bilim ve eğitime aç olduğunu anlatan Zümrüt, bu açlığın vakıf üniversiteleri tarafından karşılanacağına inandığını belirtti. Zümrüt, ihtiyaç olan Kürtçe dil eğitiminin Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hedefleri arasında olmasının sevindirici olduğunu ve bu alandaki çalışmaları büyük heyecanla takip edeceklerini kaydetti. Hukuk ve Tıp Fakültelerinin de açılması temennisinde bulunan Zümrüt, en yakın zamanda üniversiteyi ziyaret etmek istediklerini sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Doğan, BDP İl Eşbaşkanı Zümrüt’e bir plaket hediye etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER