ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2017 Perşembe 09:16

Bayramı ülkelerinde karşılayacak Suriyeliler sınır kapısında

Bayramı ülkelerinde karşılayacak Suriyeliler sınır kapısında

İşlemleri tamamlanamadığı için geceyi Öncüpınar Sınır Kapısı'nda geçirmek zorunda kalan sığınmacılara İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından iftarlık ve sahurluk dağıtıldı Son iki günde yaklaşık 5 bin kişinin bayram için Suriye'ye geçtiği bildirildi


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyelilere iftarlık ve sahurluk kumanya dağıtıldı.

Vakfın Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Yakup Alaca, yaptığı açıklamada, Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik çalışmalar kapsamında günlük 1 milyon ekmek ve 100 bin kişilik sıcak yemek uygulamasını sürdürdüklerini bildirdi.

Bayramı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen ve geçiş işlemleri tamamlanamayan Suriyeliler için yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftarlık ve sahurluk dağıtıldığını anlatan Alaca, şunları kaydetti:

"İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı dün itibarıyla sınır kapısından ülkelerine geçiş yapmaya başladı. İl dışından gelen Suriyeliler gümrük kapısında ciddi bir yoğunluk oluştururken kayıt işlemleri tamamlananların büyük kısmı ülkelerine geçiş yaptı. İHH olarak biz de dönüş için işlemlerini tamamlayamayan ve geceyi kapıda geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için iftarlık ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirdik."

Son iki günde yaklaşık 5 bin Suriyelinin bayram için ülkesine gittiğini dile getiren Alaca, bu süreçte misafirleri iftar ve sahur zamanlarında yalnız bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER