ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2014 Cumartesi 15:39

Bayram trafiği yolları felç etti

Bayram trafiği yolları felç etti

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler cuma akşamından yola düştü. Oluşan yoğunluk nedeniyle TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uzun araç kuyrukları oluştu.


Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler cuma akşamından yola düştü. Oluşan yoğunluk nedeniyle TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uzun araç kuyrukları oluştu. Buna bir de araç arızaları eklenince, trafikteki bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarına park ederek trafiğin açılmasını bekledi.

“DAHA FAZLA İLERLEYEMEDİM"

Trafik yoğunluğu nedeniyle aracını otoyol kenarına çekip trafiğin açılmasını bekleyen Nizamettin Açıkdilli adlı vatandaş, “Kurtköy'de havaalanına gidiyorum. Okmeydanı'ndan FSM köprü girişine 2 saatte geldim. Artık ayaklarım koptu. Dur kalk, dur kalk, daha fazla ilerleyemedim. Ben de aracımı yok kenarına çektim. Trafiğin açılmasını bekliyorum" dedi.

“BAĞCILAR'DAN KÖPRÜYE 4 SAATTE GELDİK"

FSM köprüsü girişinde bir otobüsün arızalanması da trafiği olumsuz etkiledi. Otobüsle Sivas'a giden Durmuş Kaya, “Trafik nedeniyle 4 saatte Bağcılar'dan köprü girişine kadar geldik. Otobüsümüz köprü girişinde aks kesti. Tekeri kaldırdık, tamirci bekliyoruz. Yolda kaldık. Bekliyoruz" diye konuştu.

Düzce'ye gittiğini söyleyen Cemalettin Alsancak da, “Üç kilometreyi 1 saatte aldım. Yoğunluk yok ki! Zürih'te yaşıyoruz biz!" dedi.

SEYYAR SATICILAR "BAYRAM" YAPTI

Vatandaşların trafikte beklemesi seyyar satıcıların işlerini açtı. Yoğun trafikte ilerleyen sürücülere su, fındık ve simit satan seyyar satıcılar adeta bayram yaptı.

BAYRAM TRAFİĞİ GECE DE SÜRDÜ

RAMAZAN Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen İstanbullular, Cuma akşamından yollara düştü. Dün akşam saatlerinde başlayan yoğunluk, gece saatlerinde de devam etti. Trafikte oluşan yoğunluk nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Her iki yolda da Edirne istikametinde, araç yoğunluğu yaşanmadığı görüldü.

"MERTER'DEN MECİDİYEKÖY'E 1 SAATTE GELDİK"

D-100 Ankara istikametinde ilerlemeye çalışan bir sürücü, "Merter'den Mecidiyeköy'e 1 saatte geldik. Bayram tatili için Diyarbakır'a gidiyoruz" dedi.

"İKİTELLİ'DEN ÇIKALI 3 SAAT OLDU"

Ramazan bayramını Giresun'da geçirmek için yola çıkan bir sürücü ise, "Bu ne ya İkitelli'den çıkalı üç saat oldu, bu gidişle hafta sonuna ancak varırız" diyerek dert yandı.

"15 SAATE GİDERİZ HERHALDE"

Sultangazi'den 1,5 saatte FSM Köprüsü'ne geldiğini belirten başka bir araç sürücüsü de, "Kastamonu'ya gidiyoruz. 1,5 saattir köprüyü geçemedik. Böyle giderse 15 saatte gideriz" diye konuştu.

YALOVA-İZMİT KARAYOLLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

İzmit Karayolu üzerinde bayram nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirecek olan vatandaşlar, D-130 Yalova-İzmit Karayolu'nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Her bayram öncesi olduğu gibi, bu bayram öncesi de trafikte yoğunluk yaşanmaması için alarm verildi. Hafta sonu tatili de eklenince 5 güne çıkan bayram tatilini değerlendirmek isteyenler bugünden yola çıkmaya başladı. Bayram trafiği yoğunluğunun yaşandığı Yalova-İzmit Karayolu'nda Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki trafik ışıklarında uzun araç kuyruklarının oluştuğu, araç kuyruklarının Çiftlikköy İlçesi'ne kadar ulaştığı gözlemlendi.

TEM VE D-100 KARAYOLUNDA GECE YARISI YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayram'nı İstanbul dışında geçirecek olan tatilciler İstanbul, İzmit arasında TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda gece yarısı yoğunluğu oluşturdu. Yalova, Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan araçlar nedeniyle TEM Otoyolu'nda gece yarısı trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen maddi ve yaralamalı kazalar trafik akışının aksamasına neden oldu. TEM Otoyolu batı turnikelerinden D-100'ün İzmit kent içi geçişine kullanan sürücüler de aynı yoğunlukla karşılaştı. 

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA BAYRAM ÖNLEMİ

ÇANAKKALE Boğazı'nda, Ramazan Bayramı ve hafta sonu nedeniyle oluşan 5 günlük tatil öncesi, deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, 3'ü boğazda, 2'si adalarda olmak üzere 5 ayrı hatta ve toplam 16 feribotla yoğunluğa karşı önlem aldı.

Gestaş Deniz Ulaşım A., Ramazan Bayramı öncesi boğaz ve adalar hattında önlemlerini aldı. Gelibolu-Lapseki hattında 1'i yedek olmak üzere toplam 5, Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 3 olmak üzere boğaz hattında toplam 11 feribot hafta sonu ve bayram tatili boyunca saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapacak. Kabatepe-Gökçeada hattında 1'i yedek toplam 3, Geyikli-Bozcaada hattında ise 2 feribot yine yoğunluğa göre saatsiz olarak dolmuş usulü çalışacak.

Diğer yandan, 5 günlük tatilin bugün mesai saatinin bitişi ile birlikte başlamasıyla boğazın Avrupa yakasındaki iskelelerde güneye ve Akdeniz'e inmeyi planlayan tatilcilerin yoğunluğu hafif de olsa hissedilmeye başladı. Yoğunluğa göre feribotlar saatsiz sefer yaparak iskelelerde araç kuyruğu oluşmasına müsaade etmiyor. Ancak asıl yoğunluğun ise yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması bekleniyor.

ÇANAKKALE'DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

ÇANAKKALE'de Ramazan Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip gece yarısından sonra İstanbul ve Trakya'nın birçok kentinden yola çıkan vatandaşlar, feribot iskelelerinde kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Bayram tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların bayram tatili yolculuğu Çanakkale'de çileye dönüştü. Dün (Cuma) mesai saatinin sona ermesinden sonra son hazırlıklarını tamamlayıp haftasonuyla birleştirdikleri 5 günlük bayram tatili yolculuğuna çıkan vatandaşlar, Çanakkale Boğazı'nı geçmekte zorlanıyor. Boğazın Avrupa'dan Asya'ya geçiş noktaları olan Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır feribot iskelelerine tatilciler aynı anda akın edince sabah erken saatlerden itibaren uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Saatler ilerledikçe araç kuyruklarının uzunluğu zaman zaman 5 kilometreyi buldu.
Boğazdaki yoğunluk, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait feribotların saatsiz olarak, dolmuş usulü çalışmasıyla giderilmek isteniyor. Lapseki, Eceabat ve Kilitbayır hatlarında çalışan toplam 10 feribot, her saat yaklaşık 1000 aracı Avrupa yakasından Anadolu'ya taşıyor. Ancak uzun kuyruklar şimdilik önlenebilmiş değil.

BAYRAM TATİLİ TRAFİĞİ KABUSA DÖNÜŞTÜ

BAYRAM tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin dün öğlenden sonra başlayan tatil yolculuğu bugün trafiği kilitleme noktasına getirdi. Bu sabah saatlerinden itibaren büyük artış gözlenen TEM ile D-100'deki trafik sıkışıklığı öğle saatlerinde doruğa ulaşırken, Gebze Eskihisar'daki Feribot iskelesi önündeki kuyruk 3 kilometreyi buldu. TEM'in İzmit Gültepe'deki viyadük ve tünel geçişlerinde trafik adım ilerlerken, birçok sürücü araçlarını park edip beklemeye başladı.

Dün öğle saatlerinde TEM'in Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne doğru başlayan yoğun trafik yoğunluğu gece boyu sürerken, bu sabah çok büyük yığılmalara neden oldu. Yalova- Bursa yönüne gidecek araçların büyük bir bölümü Gebze Bayramoğlu turknikelerinden Eskihisar Feribot iskelesi yoluna girerken, buradaki TEM bağlantısında yığılmalar başladı.

İzmit yönüne devam eden araçlar, yolun Gültepe geçişinde daralması nedeniyle oluşan tıkanıklık nedeniyle adım adım ilerlerken, binlerce araç da Batı turknikelerinden İzmit içine girerek yollarına D-100 karayolu üzerinden devam etmeye çalıştı. D-100 Karayolu'nun İzmit kent içi geçişi de neredeyse adım adım ilerledi.

HASARLI KAZALARA BİLE ALDIRMIYORLAR

TEM'de zaman zaman meydana gelen küçük hasarlı trafik kazalarında, yoğunluk nedeniyle sürücülerin oluşan hasara bile aldırmadığı dikkat çekti. Hasar biraz fazla olunca, TEM boyunca 5 kilometre aralıklarla hazır bekletilen trafik ekipleri kaza yeri yakında ise müdehale ederken, uzakte olan kaza yerine ulaşamadı.

TEM'in Gültepe geçişinde yol 3 şeritten 2 şeride düştüğü için araçlar burada adım adım ilerlerken, birçok araç sürücüsünün gördükleri ilk dinlenme alanında araçlarını parkedip yeşil alanda oturmayı tercih ettiği gözlendi.

ESKİHİSAR İSKELESİNDE KABUS

Yalova-Bursa yönüne gitmek isteyen ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar'daki Feribot iskelesinde bekleme ve kuyruklar öğlen saatlerinde tam anlamıyla kabusa döndü. Sabah saatlerinde 1 kilometre uzuklukta olan gişelerdeki kuyruk, öğle saatlerinde 5 kilometreyi buldu. Burada kuyruk daha da uzayıp D-100'e dayandı.

Yalova Topçular'a 17 feribotla bekleme yapmaksınız sefer yapan İDO, kuyrukların uzaması, hemen yanındaki diğer şirketin de doldur-boşalt sistemiyle araç taşımasına rağmen aşırı yoğunluk nedeniyle kuyruklar eritilemeyince İstanbul'dan 4 feribotu daha bu hatta sevketti.

BU YOLLARA DİKKAT

İstanbul'dan yola çıkan araç sürücülerinin TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası, tüneller ve Hereke geçişinde çok dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca kentin kuzeyinden geçen yüksek viyadüklerle iki tünelin bulunduğu Gültepe Bölgesi ve Bekirdere Rampası da dikkat edilmesi gereken diğer bir bölge. Kazaların daha sık görüldüğü bu noktalarda sürücülerin aşırı hız yapmaktan kaçınmaları ve sollama yapmamaları önerildi.

TEM'den gelip Ankara yönüne gidecek araçların zorunlu olmadıkça İzmit kent içine girmemeleri ve TEM'den yollarına devam etmeleri önerildi. Yalova Bursa ve İzmir yönüne gidecek olan ve Eskihisar feribot iskelesine girmeyen araç sürücülerinin ise TEM'in Doğu turnikelerinden İzmit'e girip buradan İzmit- Yalova yoluna girmeleri istendi.

D-100 DE KİLİTLENDİ, BİRÇOK KİŞİ TATİLDEN VAZGEÇİP GERİ DÖNÜYOR

TEM'deki yoğun trafik saatler ilerledikçe daha da artarken, bu yoldaki sıkışıklık nedeniyle birçok araç sürücüsü Körfez turnikelerinden D-100'e akın etti. D-100'den İstanbul'dan bu yana mevcut trafik de geldiği için, Körfez İlçesi'nin Tütünçiftlik geçişinden itibaren İzmit yönüne doğru trafik tamamen kilitlendi. Bu trafiğin içine giren de bir daha çıkamadı.

Eski araçlar yoğun trafikte yüksek hararet nedeniyle arıza yapınca hareket edemediğinden trafik tam anlamıyla içinden çıkılmaz hale geldi. Birçok kişinin de buraya kadar gelmelerine rağmen bir yolunu bulup İstanbul'a dönmeye çalıştığı görüldü

TATİL YOLUNDA YORGUN DÜŞTÜLER

Ramazan Bayramı tatili için yollara çıkanlar, yoğunluk nedeniyle yorgun düştü. TEM Otoyolu'nun Bolu kesimi ve D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikametinde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul'dan yola çıkanlar saatlerce süren yolculuğun ardından Bolu'ya ulaşırken, dinlenme tesislerinde mola verdi. Bazı vatandaşlar çimlerin üzerinde uyurken, bazıları ise çimlerin üzerinde yanlarında getirdikleri yemekleri yedi. Bolu Dağı'nda bulunan bir akaryakıt tesisinde araçlarına yakıt almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

TEKİRDAĞ’ DA FERİBOTTA BAYRAM KUYRUĞU

RAMAZAN bayram tatilini adalarda geçirmek isteyenler Tekirdağ’da limanlar önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Avşa, Erdek ve Marmara Adası'nda gitmek isteyenler, feribotların kalkış zamanı beklerken kuyruklarına uzamasına da tepki gösterdi.
Bayram tatillerini geçirmek için araçlarıyla birlikte yola çıkanlar, Tekirdağ’daki karayolunda herhangi bir yoğunluk yaşarmazken, Denizcilik işletmesine bağlı feribot limanı ve Barbaros beldesindeki liman önünde yaklaşık 5’er kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Feribota binmek için sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen halen kuyrukta beklediklerini ifade eden sürücüler, kısıtlı feribot seferlerine tepki gösterdi.

Kuyrukta ailesiyle birlikte bekleyen otomobil sürücüsü Yusuf Çelebi, havanın sıcak olması nedeniyle kuyrukta sıkıntı çektiklerini ifade ederek, “Bayramda yoğunluk olacağını biliniyor ama feribot seferleri kısıtlı. Bunun içinde kuyruklar uzadı. Sabahtan bu yana feribota binmek için bekliyoruz” dedi.
Yaklaşık 60 araç kapasiteli feribotlar adalara olarak sabah saat 10.00 ve akşam 18.00’da karşılıklı seferler düzenliyor.

TATİL YOLUNDA YORGUN DÜŞTÜLER

Ramazan Bayramı tatili için yollara çıkanlar, yoğunluk nedeniyle yorgun düştü. TEM Otoyolu'nun Bolu kesimi ve D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikametinde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul'dan yola çıkanlar saatlerce süren yolculuğun ardından Bolu'ya ulaşırken, dinlenme tesislerinde mola verdi. Bazı vatandaşlar çimlerin üzerinde uyurken, bazıları ise çimlerin üzerinde yanlarında getirdikleri yemekleri yedi. Bolu Dağı'nda bulunan bir akaryakıt tesisinde araçlarına yakıt almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER